Etsivä Lea Sommer

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Elsner Lea Sommerin roolissa (1995)

Etsivä Lea Sommer (saks. Die Kommissarin) on saksalainen rikossarja. Sarjaa kuvattiin vuosina 1994–2006. Sarjan pääosissa nähdään Hannelore Elsner (Lea Sommer), Thomas Scharff (Jan Orlop) ja Karlheinz Lemken (Henning Burre). Vuosina 1994–1996 sarjassa esiintyi myös merkittävässä roolissa hahmo nimeltä Nick Siegel (Til Schweiger). Suomessa sarjaa esitti Yle TV2. Vuonna 2012 sarjaa näytettiin uudelleen Yle Teemalla.

Etsivä Sommer on kaunis ja älykäs aikuinen nainen, joka osaa tarvittaessa käyttää voimakeinoja, mutta uskaltaa myös luottaa naisenvaistoonsa. Lean analyyttinen mieli vie hänet lainrikkojien jäljille. Poikkeuksellisilla kyvyillään hän kokoaa rikosten palapelit tarkemmin ja nopeammin kuin kukaan.

Sukupuoli tuo etuja miehiseen rikostutkijamaailmaan verrattuna. Äitinä Lea ymmärtää, miksi lapsi ei halua pettää vanhempiaan, naisena hän pystyy asettumaan petetyn vaimon tai rakastajattaren rooliin. Ja hän tietää myös, että kosto on yksi yleisimmistä murhamotiiveista.

Uskollisten apuriensa tukemana Sommer tutkii jokaisen tapauksen antaumuksella ja tarttuu tarvittaessa aseeseen.

Lea Sommerin roolistaan arvostetun Telestar-palkinnon parhaana naisnäyttelijänä voittanut Hannelore Elsner on saksalaisen elokuvan tähti jo kolmenkymmenen vuoden ajalta.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.