Etnomusikologia

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Etnomusikologi Frances Densmore ja mustajalkapäällikkö Mountain Chief äänityssessiossa Smithsonian-instituutissa vuonna 1916.

Etnomusikologia on musiikin tutkimusta sen kulttuurisessa kontekstissa. Etnomusikologia tutkii musiikkia sekä tanssia kulttuurina ja kulttuurissa. Perinteisesti etnomusikologia on keskittynyt ulkoeurooppalaisiin musiikkikulttuureihin ja kansanomaisen musiikin tutkimukseen ja jättää siis ulkopuolelle länsimaisen taidemusiikin, jota tutkii niin sanottu yleinen musiikkitiede. Etnomusikologia ei kuitenkaan sulje pois mitään tiettyä musiikkia tutkimuksensa piiristä. Myös länsimaista taidemusiikkia ja populaarimusiikkia on tutkittu etnomusikologisin menetelmin. Vuonna 1974 perustettu Suomen etnomusikologinen seura ry toimii alan kattojärjestönä Suomessa[1].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Etusivu etnomusikologia.fi. Viitattu 4.1.2017.

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Nettl, Bruno: Nettl’s Elephant: On the History of Ethnomusicology. Urbana: University of Illinois Press, 2010. ISBN 978-0-252-07742-5.
  • Moisala, Pirkko & Seye, Elina (toim.): Musiikki kulttuurina. Helsinki: Suomen Etnomusikologinen Seura, 2013. ISBN 978-951-44-8804-7.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.