Etelä-Karjalan Automuseo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Etelä-Karjalan Automuseo
Tyyppi AutomuseoView and modify data on Wikidata
Sijainti KorvenkyläView and modify data on Wikidata
Perustettu [1]View and modify data on Wikidata
Ylläpitäjä Etelä-Karjalan Vanhat Ajoneuvot ry E-KVA
Kotisivut ekautomuseo.fiView and modify data on Wikidata
Koordinaatit 61°10′26″N, 28°41′56″E
Kartta
Etelä-Karjalan Automuseo

Etelä-Karjalan Automuseo on Lappeenrannan pohjoispuolella Korvenkylässä entisessä Joutsenon kaupungissa sijaitseva museo. Museo toimiii vanhassa navetassa Karjalanportin alueella lähellä Imatran kaupunkia. Museo on auki kesäkausina toukokuusta elokuun loppuun.

Etelä-Karjalan Automuseo avattiin yleisölle ensimmäisen kerran 3. elokuuta 1991. Museon varsinaiset avajaiset olivat seuraavan näyttelykauden aikana 28. toukokuuta 1992. Museon avasi juhlallisesti silloinen Joutsenon kunnanjohtaja Juhani Rautama.

Etelä-Karjalan Automuseota ylläpitää alueella aktiivisesti toimiva Etelä-Karjalan Vanhat Ajoneuvot ry. Automuseoon pääsee helposti valtatie 6:lta.

Näyttelyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyttelyt pitävät sisällään historiaa sekä paikallisesta että valtakunnallisesta tieliikenteestä kautta aikojen. Lisäksi museossa on nähtävillä muuta aikakausien materiaaleja, jotka liittyvät löyhästi paikalliseen liikennekulttuuriin ja elämiseen.

Perusnäyttely[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esillä on tavallisten perheiden ajoneuvoja sekä työjuhtia ja erikoisempia ajoneuvoja. Autoja on kolmisenkymmentä ja kaksipyöräisiä saman verran. Museon näyttelyä päivitetään vuosittain mielenkiinnon ylläpitämiseksi.

Suomen Rekisterikilpimuseo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2021 perustettu näyttely, joka on fyysinen vastine Kilpimuseon nettiversiolle. Tavoitteena on pitää esillä kattava kokoelma rekisterikilpiä kaikista ajoneuvoluokista ja aikakausista vuodesta 1922 lähtien nykypäivään asti. Näyttelyn materiaali on osin vielä paperisia mallinteita, mutta täydentyy oikeisiin kilpiin niitä saataessa.

Imatranajot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esillä on Imatranajojen historiasta erilaisia esineitä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kymmenen vuotta Mobilismia Etelä-Karjalassa, Juha Varis 1990

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. https://ekautomuseo.fi/historiaa/. Tieto on haettu Wikidatasta.