Esther & Abi Ofarim

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Esther ja Abi Ofarim vuonna 1963.

Esther & Abi Ofarim oli israelilainen 1960-luvulla toiminut folktyylinen lauluduo. Heidän tunnetun hittinsä oli ”Cinderella Rockefella”, jonka suomenkielisen version kirjoitti Juha Vainio ja levyttivät Jarkko ja Laura nimellä ”Rakkahin Rokkefeller”[1].

Yhtyeen jäsenet olivat aviopari Esther Ofarim ja hänen miehensä Abi Ofarim (alkujaan Abraham Reichstadt). Esther Ofarim oli noussut julkisuuteen edustettuaan Sveitsiä ja tultuaan toiseksi Eurovision laulukilpailussa 1963 kappaleella ”T’en va pas”.

Esther & Abi Ofarim oli erityisen suosittu Saksassa, jossa heidän ensimmäinen hittinsä oli vuoden 1966 ”Noch einen Tanz”. Sen englanninkielinen versio nousi heidän esittämänään myös brittilistalle nimellä ”One More Dance”. Saksassa menestyi vieläkin paremmin heidän singlensä ”Morning of My Life” (1967), joka oli Bee Gees -yhtyeen tuotantoa. Seuraavan vuoden ”Cinderella Rockefella” nousi listaykköseksi useassa maassa, muun muassa Britanniassa.

Pariskunta erosi vuonna 1970, mutta Esther Ofarim on jatkanut menestyksekästä soolouraansa vuosituhannen vaihteen yli. Abi Ofarim kärsi läpi 1970-luvun päihdeongelmista mutta jatkoi uraansa musiikkituottajana Saksan Münchenissä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Cinderella rockefella, Äänitearkisto. Viitattu 6.8.2017.
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäiset artikkelit: en:Esther Ofarim & sv:Esther & Abi Ofarim