Espoonlahden uimahalli

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Espoonlahden uimahalli on rakennettu rinteeseen Espoonlahden urheilupuistoon.
Espoonlahden uimahalli sisältä.

Espoonlahden uimahalli on Espoon Espoonlahdessa sijaitseva vuonna 1983 valmistunut uimahalli. Vuonna 2022 uimahallissa kävi yli 230000 kävijää, mikä tekee siitä Espoon kolmanneksi suosituimman uimahallin Leppävaaran uimahallin ja ja Matinkylän uimahallin jälkeen. Vielä 2010-luvulla hallissa kävi vuosittain n. 350000 vuosittaista kävijää, mutta Matinkylän hallin avautuminen on vähentänyt määriä merkittävästi.

Uimahalli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Osmo Siparin suunnitteleman Espoonlahden uimahallin pääallas on 50 metriä pitkä ja 8-ratainen. Pääallas täyttää kansainväliset pitkän radan vaatimukset. Se voidaan katkaista 25 metrin altaaksi ja 24 metrin altaaksi. Pääaltaan lisäksi uimahallissa on lastenallas sekä 400-paikkainen katsomo. Vesien puhdistuksessa käytetään otsonointia.[1]

Uimahallissa kilpauinti- ja kurssitoimintaa harjoittaa Cetus. Espoonlahden uimahallissa järjestetään vuosittain lukuisia Cetuksen isännöimiä uintikilpailuja sekä vesipallo-otteluita.

Uimahallin lisäksi rakennuksessa toimii muun muassa kuntosali, hieroja, parturi ja kahvila.

Laajennus- ja peruskorjaushanke[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Espoonlahden uimahalli on yhä lähes alkuperäisessä kunnossaan. Hallia oli tarkoitus alunperin peruskorjata ja laajentaa 2020-luvulla, mutta vuonna 2023 keskustelu kääntyi hallin purkamisen ja uuden rakentamisen kannalle.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Espoonlahden uimahalli Hallikortit. Uimahalli- ja kylpylätekninen yhdistys UKTY ry. Arkistoitu 12.6.2018. Viitattu 30.9.2017.
  2. Anneli Tuominen-Halomo: Espooseen tulossa uusi uimahalli – hurjia SE-tuloksiakin todistanut maineikas Espoonlahden halli menossa purkuun Länsiväylä. 27.11.2023. Viitattu 26.1.2024.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]