Espoon aikuislukio

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Espoon aikuislukio on Espoossa toimiva lukio, jonka toimipaikka on Tapiolassa. Espoon aikuislukio on osa Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omniaa[1], johon se liittyi vuonna 2015. Espoon aikuislukiossa opiskelee vuosittain noin 2 400 opiskelijaa.

Opiskelumahdollisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Espoon aikuislukiossa voi suorittaa lukion oppimäärän ja ylioppilastutkinnon tai opiskella yksittäisiä aineita aineopiskelijana. Lukiossa voi myös korottaa arvosanoja ja valmentautua pääsykokeisiin. Lukion oppimäärän voi suorittaa kokonaan verkossa. Aikuislukiossa on mahdollisuus suorittaa myös kaksoistutkinto eli ylioppilastutkinto samanaikaisesti ammatillisen perustutkinnon kanssa.

Lukiossa voi yhdistää tavoitteellisen urheilun ja opinnot, koska Omnia on virallinen urheiluoppilaitos[2]. Omniassa on lukion lisäksi ammatillista koulutusta, aikuisten perusopetusta ja tutkintoon valmistavaa TUVA-koulutusta sekä vapaan sivistystyön opintoja Espoon työväenopistossa[3].

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aikuislukio sai alkunsa Tapiolan yhteiskoulun iltalinjasta, jonka toiminta alkoi vuonna 1969. Toiminta siirtyi Espoon aikuislukio -nimen alle vuonna 2005, jolloin Tapiolan aikuislukio ja Viherlaakson aikuislukio yhdistettiin. Vuoden 2009 syksyllä tehtiin päätös Viherlaakson toimipisteen lakkauttamisesta[4] ja aikuislukion opetus keskitettiin Tapiolaan elokuusta 2010 alkaen.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Espoon aikuislukio Omnia. Viitattu 23.6.2022.
  2. Urheiluoppilaitos, SportOmnia Omnia. Viitattu 23.6.2022.
  3. Koulutustarjonta Omnia. Viitattu 23.6.2022.
  4. Karumo Markku: Viherlaakson aikuislukio aiotaan lakkauttaa Helsingin Sanomat. 19.9.2009. Viitattu 23.6.2022.