Espoon Kristillinen Koulu

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Espoon kristillinen koulu

Espoon kristillinen koulu (EKK) on Espoon Kerassa sijaitseva koulu, jossa opiskelee noin 200 oppilasta.[1] Espoon kristillinen koulu sai 27. maaliskuuta 2008 valtioneuvoston myöntämän pysyvän opetuksenjärjestämisluvan.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Espoon kristillinen koulu aloitti toimintansa vuonna 1999. Vuonna 2000 koulu toimi Pohjois-Tapiolassa. Vuonna 2001 koulu sai isommat tilat Haukilahden ostoskeskuksesta, vanhan pankin tiloista. Tilat kävivät pieniksi kasvavalle koululle ja koulu sai lisätilaa läheisistä rakennuksista. Vuoden 2009 lopussa Espoon kristillinen koulu muutti Espoon Matinkylään entisen säästöpankkiopiston tiloihin, jotka purettiin 2012 tulevan asuntoalueen tieltä. Tällä hetkellä Espoon kristillinen koulu toimii Kehä II pohjoispäässä Keran juna-aseman läheisyydessä, osoitteessa Karapellontie 11.

Opetus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Espoon kristillinen koulu noudattaa esi- ja perusopetuksen opetussuunnitelmia, jotka ovat valtakunnallisten opetussunnitelman perusteiden mukaisia. Tuntijako on asetuksen mukainen. Opetussuunnitelmassa huomioidaan koulun omat painotukset sekä paikallisen toimintaympäristön ja lähialueiden mahdollisuudet ja erityispiirteet.

Espoon kristillinen koulu mediassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Espoon kristillisessä koulussa toimii yläkoululaisten ISS-tiede- ja tekniikkatiimi, joka toteutetaan kalifornialaisen Valley Christian Schoolin kumppanuushankkeena. Kansainvälisen projektissa perehdytään luonnontieteellisen tutkimuksen tekoon ja tietokoneohjelmointiin. Espoon kristillisen koulun ISS-hanke keräsi runsaasti huomiota, kun oppilaiden rakentama ensimmäinen tutkimuskapseli, sisällään sieni-itiöt ja niiden kasvattamiseen suunniteltu kasvatusalusta laukaistiin kansainväliselle ISS-avaruusasemalle 13.7.2014 Antares-raketilla. Euroopan ensimmäinen koululaisten avaruussienitutkimus tuli kouluun takaisin 7.11.2014, jälleen mediahuomion säestämänä. Ensimmäinen ISS-vuosi oli hyvin positiivinen tuloksiltaan, vaikka avaruussieni ei lähtenytkään kasvamaan. Raketin lähtö oli viivästynyt kaksi kuukautta alkuperäisestä ja todennäköisesti kasvualusta ja vesisäiliö kuivuivat sinä aikana.

ISS innoitti Space for Science - Implementing Innovations in Science Education -projektiin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ISS-tiimin positiiviset oppimistulokset ja oppilaiden sekä mentoreiden suuri innostus antoivat sysäyksen Erasmus+ KA2 -hankkeeseen. Syyskuun alussa 2014 alkanut CIMO:n rahoittama kolmivuotinen projekti on kahden yliopiston ja kolmen koulun yhteinen. Mukana olevat maat ovat Norja, Romania ja Suomi. Tavoittena on etsiä ja vakiinnuttaa uusia luonnontieteiden oppimismalleja sekä rakentaa kumppaneiden välisiä yhteistyökuvioita, jotka hyödyttävät kaikkia osapuolia. Espoon kristillisen koulun läheisin kumppani tässä EU-hankkeessa on Helsingin yliopiston Elintarvike- ja ympäristötieteiden laitos, joka antaa oppilaiden tutkimuksille tarvittavan tieteellisen tuen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.