Erno Rosenberg

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Erno Rosenberg (s. 14. huhtikuuta 1985) on uransa päättänyt suomalainen jalkapalloilija, joka edusti Valkeakosken Hakaa (FC Haka) pelaten Hakan reservijoukkueessa Koskenpojissa Kolmosessa kaudella 2009. Hän on pelipaikaltaan keskikenttäpelaaja.

FJK:n kasvatti Rosenberg pelasi ensimmäisen ottelunsa Hakan edustusjoukkueessa ottelussa AC Allianssia vastaan kaudella 2005. Kauden aikana 180-senttinen keskikenttäpelaaja oli mukana myös Hakan euro-otteluissa Pjunik Jerevania ja Vålerengaa vastaan. Seuraavalla kaudella Rosenberg pelasi 15 liigaottelua ja hänen odotettiin nousevan lähivuosina tärkeään rooliin seurassaan. Rosenberg ja Haka purkivat kuitenkin kauden 2007 jälkeen sopimuksen, joka olisi jatkunut vielä seuraavan vuoden. Osapuolet tulivat siihen tulokseen, että Rosenbergille olisi parempi pelata jossain muussa seurassa runsaammalla peliajalla. [1]

Tammikuussa 2008 Rosenberg teki vuoden sopimuksen Ykkösessä pelaavan FC Hämeenlinnan kanssa [2].

Kaudeksi 2009 Rosenberg palasi taas tuttuun ympäristöön Valkeakoskelle Hakaan, jossa Rosenbergin joukkue oli Kolmosessa pelaava reservijoukkue Koskenpojat (Valkeakoskelaisen VaKP:n edustusjoukkue, joka toimi yhteistyössä Hakan kanssa ja osana Hakaa). Rosenberg on pelasi vahvan alkukauden nousua havittelevan Koskenpoikien riveissä, ja näytti siltä ettei Rosenbergin ura olisi missään nimessä vielä lopullisesti ollut hautautumassa alasarjojen syövereihin.

Nykyisin Rosenberg asuu Kanta- Hämeessä ja vaikuttaa pankkialalla.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. FC Haka ja Erno Rosenberg purkivat sopimuksensa veikkausliiga.com. 14. marraskuuta 2007. Veikkausliiga. Viitattu 14. marraskuuta 2007.
  2. Erno Rosenberg FC Hämeenlinnaan veikkausliiga.com. 11. tammikuuta 2008. Veikkausliiga. Viitattu 11. tammikuuta 2008.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.