Erkka Nissinen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Erkka Nissinen (s. 1975 Kerava) on suomalainen nykytaiteilija. Hän opiskeli Lontoossa The Slade School of Fine Art -taidekoulussa ja valmistui kuvataiteen maisteriksi Helsingin Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta vuonna 2001. Vuosina 2007-08 hän työskenteli Amsterdamissa Rijkskademie van Beeldende Kunsten -taiteilijaresidenssissä. Vuonna 2017 Nissinen edusti Suomea Venetsian biennaalissa yhdessä taiteilija Nathaniel Mellorsin kanssa näyttelyllä The Aalto Natives.[1]

Nissinen on vuosien aikana tuottanut sarjan videoteoksia ja installaatioita, joissa hän tee-se-itse-metodillaan hyödyntää arkikielisiä ja digitaalisia työkaluja luodakseen absurdin koomis-filosofisen maailman. Mediateoksissaan Nissinen käsittelee sarjakuvamaisten narratiivien ja karikatyyrimäisten – usein taiteilijan itsensä esittämien – hahmojen kautta monipuolisia teemoja, kuten sosiaalista vuorovaikutusta, seksuaalisuutta, väkivaltaa sekä tietoisuuden ja luovuuden alkuperää. Nissinen asuu ja työskentelee New Yorkissa.

Vuonna 2013 Nissinen sai mediataiteen AVEK-palkinnon[2], ja vuonna 2011 Rotterdam Art Fair -tapahtuman arvostetun Illy-palkinnon.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]