Erik Westerberg

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Erik Westerberg, J. E. Westerberg, nimimerkki Tex, (1. huhtikuuta 1915 Helsinki9. huhtikuuta 2010 Tukholma, Ruotsi) oli suomalainen toimittaja ja Ruotsiin muutettuaan kustannusjohtaja, joka toimi vuosikymmenet Bonnierin lehtiyhtiön palveluksessa.

Westerberg aloitti toimittajana Suomessa Hufvudstadsbladetissa urheiluosastolla 1940. Sota-aikana hän kirjoitti viihdytysjoukoille sketsejä ja lauluja, esimerkiksi Sumujen silta -elokuvan loppulaulun "Hyv' yötä jää nyt rakkahin". Sotien jälkeen hän siirtyi Hufvudstadsbladetin kotimaanosastolle ja 1948 ruotsinkieliseen Elanto-lehteen. Vuonna 1950 hän muutti Ruotsiin, jossa hän oli alkuun lehtitoimittaja mutta siirtyi pian Bonnierin palvelukseen. Bonnierilla hän oli Specialtidningsförlagetin toimitusjohtajana perustamassa useita merkittäviä lehtiä.[1]

Vielä Suomessa asuessaan Westerberg teki kaksi elokuvakäsikirjoitusta, joista syntyivät elokuvat Sisulla ja sydämellä (1947), jossa hän myös näytteli, ja Rakkaus kahleissa (1955).[2] Westerberg käytti Hufvudstadsbladetin aikana myös nimimerkkiä "Tex"[3][4].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä toimittajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.