Eric Adjetey Anang

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Eric Adjetey Anang
Eric Adjetey Anang vuonna 2010
Eric Adjetey Anang vuonna 2010
Syntynyt 24. syyskuuta 1985 (ikä 32)
Accra, Ghana
Kansallisuus Ghana
Ala Kuvanveistäjä

Eric Adjetey Anang

Eric Adjetey Anang (s. 24. syyskuuta 1985) on ghanalainen kuvanveistäjä. Hän asuu ja työskentelee synnyinkaupungissaan Teshiessä.

Elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2001 Anang teki ensi kerran kuvioituja ruumisarkkuja Gidan Makaman museoon Nigerian Kanossa kasvatuksellisessa projektissa, jossa oli mukana myös paikallinen Alliance française.

Toisen asteen opintojen jälkeen Anang otti vuonna 2005 haltuunsa isoisänsä Seth Kane Kwein (1922–1992) perustaman Atelier Kane Kwein. Muutamassa vuodessa Anangista kehittyi yksi Ghanan tunnetuimmista fantasiaruumisarkkuja tekevistä taiteilijoista.

Kane Kwei -työpaja.

Vuonna 2009 Anang ja hänen taideteoksensa esiintyivät energiajuoma Aquariuksen mainosvideossa Espanjassa [1]. Samana vuonna hän osallistui Boulevard Amandla -projektiin Antwerpenissä, Belgiassa ja järjesti taiteilijaresidenssin taiteilija-opettaja Michael Desforestille kesällä 2009 yhteistyössä Yhdysvaltain Portlandissa sijaitsevan Oregon College of Art & Craft -oppilaitoksen kanssa.[2]

Tammikuussa 2010 Anang osallistui Teshiessa ranskalaisen valokuvaaja Guy Hersantin johtamaan taiteilijaprojektiin ”Please do not move!”. Saman vuoden lopulla hän edusti ghanalaisia suunnittelijoita Festival mondial des Arts nègres -festivaaleilla Dakarissa, jonne hän valmisti iPhonen muotoisen huonekalun.

Anang on myös mukana antropologisessa tutkimuksessa ga-kansasta italialaisen Bolognan yliopiston kanssa.

Jean-Christophe Servant on maininnut Anangin ”esimerkillisenä nuorille urbaaneille afrikkalaisille” Le Monde diplomatique -lehteen kirjoittamassaan artikkelissa.[3]

Anangin taidetta on esillä julkisissa ja yksityisissä kokoelmissa Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Hänet yhdistetään art éphémère -taidesuuntaan.

Eric Adjetey Anang on Foundation for Contemporary Art (Ghana) -järjestön jäsen vuodesta 2007 ja ranskalaisen taiteilijajärjestön ADAGPin jäsen vuodesta 2010.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: fr:Eric Adjetey Anang