Enrico Barone

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Enrico Barone

Enrico Barone (22. joulukuuta 1859 Napoli, Italia14. toukokuuta 1924 Rooma, Italia) oli italialainen sotilas, sotahistorioitsija ja taloustieteilijä. Barone oli kehittämässä varhaisinta markkinasosialismin mallia vuonna 1908.

Barone opiskeli klassisia tieteitä ja matematiikkaa ennen ryhtymistään armeijan upseeriksi. Hän opetti upseeriopistossa sotahistoriaa kahdeksan vuotta vuodesta 1894 lähtien. Siellä hän kirjoitti merkittävän määrän sotahistoriallisia teoksia ja kiinnostui taloustieteistä. Baronesta tuli pääesikunnan sotahistorian toimiston päällikkö 1902, joskin hän erosi tästä toimesta 1906. Vuodesta 1894 Barone oli toimittamassa Matteo Pantaleonin ja Vilfredo Pareton kanssa Giomale degli Economisti -lehteä.

Barone oli taloustieteilijöistä ensimmäinen, joka totesi, että markkinat voisivat toimia Pareto-tehokkuutta vastaavalla tavalla[1].

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. William D. Nordhaus, 1992. "The Ecology of Markets," Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America, 89(3), Feb. 1, p. 845.