Ennuskivien mahti

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ennuskiven mahti
La prophétie des pierres
Alkuperäisteos
Kirjailija Flavia Bujor
Kieli ranska
Genre fantasia, nuortenkirjallisuus
Julkaistu 2002
Suomennos
Suomentaja Lotta Toivanen
Kustantaja Gummerus
Julkaistu 2004
Sivumäärä 339
ISBN 951-20-6486-3
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Ennuskivien mahti (ransk. La prophétie des pierres) on ranskalaisen Flavia Bujorin kirjoittama ja vuonna 2002 ilmestynyt fantasiakirja. Suomeksi se ilmestyi 2004 Lotta Toivasen kääntämänä ja Gummeruksen kustantamana. Bujor oli kirjaa kirjoittaessaan vain 13-vuotias. Kirja kertoo kolmesta tytöstä nimeltään Jade, Ambre ja Opale. Kertomus käsittelee ystävyyttä, unelmia ja taikavoimia.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Jade, Opale ja Ambre saavat 14-vuotissyntymäpäivänään tietää, että heille on jo muinaisissa kirjoituksissa osoitettu suuri tehtävä. Voimallisten ennuskivien avulla tyttöjen on pelastettava viimeinen maa, jossa uskotaan kaikkien olentojen kauneuteen, luovuuteen ja vapauteen.

Samaan aikaan Joa-niminen tyttö kamppailee vakavan sairauden kourissa pariisilaisessa sairaalassa. Joa horjuu elämän ja kuoleman välimailla, mutta alkaa nähdä ihmeellistä unta, joka antaa hänelle uusia voimia. Joan elämä on Jaden, Opalen ja Ambren neuvokkuuden varassa.

Kirjassa seurataan myös muistinsa menettäneen hovaliinin (kiertävä ritari), Nimettömän tarinaa. Hän herää eräänä päivänä niityltä, muistamatta mitään. Nimetön saa matkaseurakseen Ikijontun ja yhdessä he yrittävät selvittää, mitä Nimetön on menneisyydessään tehnyt. Loppujen lopuksi heidän ja tyttöjen tarinat liittyvät yhteen.

Tytöt joutuvat erilaisiin hankaliin tilanteisiin ja yrittävät samalla pelastaa kolmannen ulottuvuuden, jonka neuvosto uhkaa vallata kokonaan itselleen.


Henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jade: Yksi ennustuksen kolmesta tytöstä. Jade vietti lapsuutensa aatelismiehen palatsissa. Hän sai 14-vuotispäivänään kuulla, ettei tämä ole hänen oikea isänsä. Jade on luonteeltaan ylpeä ja päättäväinen ja kommentoi jokaista sanaa mitä joku sanoo mutta osaa olla myös hyvin ystävällinen ja auttavainen.

Opale: Yksi ennustuksen tytöistä. Varttui tavallisessa kylässä. Opale kuvataan hiljaiseksi ja kylmäksi, mutta hänestä tulee kirjan edetessä esiin uusia puolia. Opale ja Jade eivät tule toimeen keskenään.

Ambre: Yksi ennustuksen tytöistä. Ambre vietti lapsuutensa köyhässä perheessä. Hän saa kuulla äitinsä kuolinvuoteella, ettei ole tämän oikea tytär. Ambre on tytöistä ystävällisin ja hänen on vaikea ymmärtää Jaden ylpeyttä.

Nimetön: On menettänyt muistinsa. Kuvataan mietteliääksi ja urheaksi. Saa kirjan edetessä kuulla menneisyydestään kauheita asioita.

Joa: Tyttö, joka on kuolemaisillaan sairaalassa vuonna 2002. Joan vanhemmat ovat kuolleet ja ystävät ovat hylänneet hänet. Joa alkaa nähdä ihmeellisiä unia, jotka auttavat häntä jatkamaan eteenpäin.

Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.