Ennio Doris

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ennio Doris vuonna 2016.

Ennio Doris (3. heinäkuuta 1940 Tombolo, Padova, Italia24. marraskuuta 2021) oli italialainen miljardööriliikemies ja Mediolanum SpA:n perustaja.

Doris oli 21. syyskuuta 2021 asti[1][2] Banca Mediolanumin puheenjohtaja, joka on osa suurta italialaista pankki-, rahasto- ja vakuutuskonsernia Gruppo Mediolanumia.

Doris aloitti vähittäiskaupan omaisuudenhoidon alalla vuonna 1969, kun hänestä tuli Fideuramin myyjä. Hän liittyi vuonna 1971 Divaliin, jossa hän nousi 700 hengen myyntihenkilöstön johtajaksi. Doris perusti vuonna 1982 yrityksen "Programma Italia" ja vakuutti Silvio Berlusconin sijoittamaan 250 000 euroa vastineeksi puolesta osakkeesta yhtiöstä. Hänen strategiansa oli keskittyä yksityisasiakassuhteisiin ja alihankinta sijoitettujen varojen hallinta muille yrityksille. Hänen karismaattisen johtajuutensa alaisena hänen myyntiverkostonsa ja hallinnoitavat rahastot kasvoivat nopeasti. Hän lisäsi vakuutus- ja pankkitoiminnan ja nimesi yrityksen uudelleen Mediolanumin. Kesäkuussa 1996 yhtiö listattiin Italian osakemarkkinoille. Berlusconi kuvaili sitä parhaaksi sijoitukseksi, jonka hän oli koskaan tehnyt.

Yksityiselämä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Doris oli naimisissa ja hänellä oli kaksi lasta. Perhe asui Tombolossa Italiassa.[1] Hänen poikansa Massimo Doris on Banca Mediolanumin toimitusjohtaja.[1]

Doris omisti 197-jalkaisen purjejahdin Sevenin.[3]