Ennio Doris

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ennio Doris vuonna 2016.

Ennio Doris (3. heinäkuuta 194024. marraskuuta 2021) oli italialainen miljardööriliikemies, Mediolanum SpA:n perustaja.

21. syyskuuta 2021 asti[1][2] hän oli Banca Mediolanumin puheenjohtaja, joka on osa suurta italialaista pankki-, rahasto- ja vakuutuskonsernia Gruppo Mediolanumia.

Varhainen elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hän syntyi Tombolossa, pienessä kaupungissa lähellä Padovaa Italiassa 3. heinäkuuta 1940.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Doris aloitti vähittäiskaupan omaisuudenhoidon alalla vuonna 1969, kun hänestä tuli Fideuramin myyjä. Vuonna 1971 hän liittyi Divaliin, jossa hän nousi 700 hengen myyntihenkilöstön johtajaksi. Vuonna 1982 hän perusti oman yrityksen "Programma Italia" ja vakuutti Silvio Berlusconin sijoittamaan 250 000 euroa vastineeksi puolesta osakkeesta yhtiöstä. Hänen strategiansa oli keskittyä yksityisasiakassuhteisiin ja alihankinta sijoitettujen varojen hallinta muille yrityksille. Hänen karismaattisen johtajuutensa alaisena hänen myyntiverkostonsa kasvoi nopeasti, samoin kuin hallinnoitavat rahastot. Hän lisäsi vakuutus- ja pankkitoiminnan ja nimesi yrityksen uudelleen Mediolanumin. Kesäkuussa 1996 yhtiö listattiin Italian osakemarkkinoille. Berlusconi kuvaili sitä parhaaksi sijoitukseksi, jonka hän oli koskaan tehnyt.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Doris oli naimisissa ja hänellä oli kaksi lasta, ja hän asui Tombolossa, Italiassa.[1] Hänen poikansa Massimo Doris on Banca Mediolanumin toimitusjohtaja.[1]

Doris omisti 197-jalkaisen purjejahdin Sevenin.[3]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]