Emeraude Toubia

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Emeraude Toubia
Henkilötiedot
Koko nimi Emeraude Toubia
Syntynyt1. maaliskuuta 1989 (ikä 34)
Montreal, Kanada
Ammatti näyttelijä ja malli
Puoliso Prince Royce (2018-2022)
Näyttelijä
Aktiivisena 2008–
Aiheesta muualla
[- Viralliset kotisivut]
IMDb

Emeraude Toubia (s. 3. maaliskuuta 1989 Montreal, Kanada) on kanadalainen näyttelijä ja malli, joka esitti Isabelle Lightwoodia Freeform-fantasiasarjassa Shadowhunters. Hän on Meksikon ja Libanonin syntyperää, ja hän esiintyi aiemmin Venevisiónin telenoveloissa Cosita linda Dulce Rincónina ja Voltea pa' que te enamoresksessa Stephanie Karamin roolissa.

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toubia syntyi Montrealissa, Quebecissä. Hänet kasvatettiin Brownsvillessä, Texasissa ainoana lapsena. Hänen äitinsä Mirta Sonia (os Solis) syntyi ja kasvoi Ciudad Victoriassa, Meksikossa, ja hänen isänsä oli libanonilaisamerikkalainen. Hänen isovanhempansa olivat Kouran alueelta Libanonista.

Lapsena Toubia oli ammattimaisesti koulutettu klassiseen balettiin, flamencoon, vatsatanssiin ja lyyriseen tanssiin. Toubia kävi Homer Hanna High School- koulua Brownsvillessä toisen asteen koulutuksensa aikana. 15-vuotiaasta lähtien Toubia oli kilpaillut useissa kauneuskilpailuissa; hänet kruunattiin Miss South Texasiksi, Miss Rio Grande Valley Americaksi ja Miss Teen Brownsvilleksi.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1999, kymmenen vuoden ikäisenä, Toubia esiintyi ensimmäisen kerran televisiossa Televisan lastenohjelmassa El Mundo de los Niños. Hänestä tuli laajalti tunnettu vuonna 2008, kun hänet valittiin osallistumaan Univisionin Nuestra Belleza Latina -kauneuskilpailusarjan toiseen kauteen, jossa osallistujia koulutettiin tiukasti näyttelemiseen, esittämiseen, tanssimiseen ja muihin toimintoihin; Toubia äänestettiin ensimmäiseksi toiseksi. Sittemmin hän on esiintynyt mainoksissa sellaisille brändeille kuin Maybelline, J. C. Penney, Sony, Garnier ja AT&T.

Vuonna 2009 Toubia liittyi Model Latinan toiselle kaudelle ja sijoittui viidenneksi. Hän oli sitten semifinalistissa Miss Texas USA:ssa 2010. Vuodesta 2011 vuoteen 2013 Toubia toimi useiden NBC Univers -musiikki- ja viihdeohjelmien juontajana, kuten The Arena, 18 & Over ja mun2POP. Hän isännöi mun2 red carpet -erikoistapahtumaa vuoden 2013 Billboard Latin Music Awards -gaalassa. Vuonna 2013 Toubia teki näyttelijädebyyttinsä Elizabethin roolissa Nickelodeon Latin America -nuorten telenovelassa 11-11: En mi cuadra nada cuadrda, jossa häntä valmentaa Oscar-ehdokas näyttelijä Adriana Barraza.

Vuonna 2014 hän esiintyi Dulce Rincónina Venevisiónin telenovelassa Cosita linda. Seuraavana vuonna Toubia näytteli Stephanie Karamia Univision-Venevisiónin telenovelassa Voltea pa' que te enamores. Vuonna 2016 Toubia alkoi esittää puoliksi ihmistä, puoliksi enkelisoturiaIsabelle Lightwoodia Freeformin Shadowhunters-fantasiasarjassa, joka perustuu Cassandra Claren The Mortal Instruments -kirjasarjaan. Samassa kuussa hän esiintyi Prince Roycen rinnalla hänen singlensä "Culpa al Corazón" musiikkivideossa.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toubia alkoi seurustella muusikko Prince Roycen kanssa vuonna 2011. He menivät naimisiin San Miguel de Allendessa, Meksikossa 30. marraskuuta 2018. Pariskunta omistaa kodin Studio Cityssä Los Angelesissa. He ilmoittivat avioerosta maaliskuussa 2022.

Toubia tukee Get Schooled -järjestöä; 26. toukokuuta 2016 hän vieraili Middle College High Schoolissa San Bernardinossa Kaliforniassa tapaamassa opiskelijoita ja toimiakseen heille päivän "julkkisrehtorina".

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en: Emeraude Toubia