Emanuel Litvinoff

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Emanuel Litvinoff vuonna 1973.

Emanuel Litvinoff (5. toukokuuta 191524. syyskuuta 2011)[1] oli brittiläinen kirjailija, näytelmäkirjailija ja ihmisoikeustaistelija. Hän oli merkittävä hahmo anglo-juutalaisen kirjallisuuden piirissä.

Litvinoff tiedosti hyvin juutalaisen identiteettinsä asuttuaan lapsuudessaan Itä-Lontoossa alueella, jota hän nimitti getoksi.[2] Hän on kuvannut näitä lapsuudenvaiheitaan tunnetuimmassa teoksessaan Journey Through a Small Planet.

Litvinoff nosti julkisuuteen T. S. Eliotin juutalaisvastaisuuden, jota hän käsitteli esimerkiksi runossaan "To T. S. Eliot". Hän oli kuitenkin Eliotin ihailija. Hän esitti runon eräässä tilaisuudessa. Vaikka Eliot oli juuri astumassa sisään, hän päätti lausua runon. Eliotin kerrotaan sanoneen: "Se on hyvä runo, oikein hyvä runo."[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Emanuel Litvinoff – 1915–2011, viitattu 1.10.2011 (englanniksi)
  2. "The Roots of Writing: (Arkistoitu – Internet Archive) Keskustelutilaisuus Gala Festival Opening Event, In association with the Jewish Quarterly," 2003 Jewish Book Week, jewishbookweek.com (Archive), 1.3.2003, (Keskustelun transskriptio.), viitattu 1.10.2011 (englanniksi)
  3. Hannah Burman, "Emanuel Litvinoff: Full Interview"[vanhentunut linkki], London's Voices: Voices Online, Museum of London, 11.3.1998, (ei voitu juuri nyt tarkistaa)
Tämä kirjailijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.