Emätinpieru

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Emätinpieru (lat. flatus vaginalis) on äänekäs emättimen ilmapäästö, joka usein tapahtuu yhdynnän tai muun seksuaalisen kanssakäymisen tai venyttelyn ja harjoittelun, kuten joogan, aikana.[1] Nimensä mukaisesti emätinpieru muistuttaa ääneltään pierua, mutta päästö ei sisällä poistokaasuja, eikä siihen liity vastaavaa hajua.

Emätinpierut ovat luonnollisia, mutta saattavat ensimmäisillä kerroilla koettuina aiheuttaa noloja tilanteita. Jotkut pitävät emätinpieruja eroottisina: Niille on oma pornografian alalajinsa.[2]

Syyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Emätinpierut syntyvät, kun ilmaa joutuu rentoutuneeseen emättimeen. Tyypillisimmin tämä tapahtuu yhdynnän aikana, kun siitin käy emättimen ulkopuolella, mutta työntyy nopeasti takaisin vieden ilmaa mukanaan emättimeen. Pakkaantunut ilma purkaantuu emätinpieruna. Purkaantuminen voi tapahtua yhdynnän aikana sivuteitse tai yhdynnän jälkeen. Yhdynnän aikainen kosteus voimistaa purkauksen ääntä tehden siitä helpommin havaittavan.lähde?

Välttäminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ulospäin työntävät Kegel-harjoitukset saattavat vähentää emätinpierujen määrää emätinyhdynnän osalta. Määrää voidaan vähentää myös välttämällä asentoja, joissa nainen kohottaa lantiotaan ja reisiään esimerkiksi nostamalla jalkansa päänsä yläpuolelle. Tällaiset asennot tekevät yhdynnän työntöjen sisäänpäin kohdistuvasta liikkeestä tiiviitä, jolloin niistä aiheutuu emätinpieruja.lähde? Myös liukastevoiteiden käyttö saattaa vähentää emätinpierujen määrää.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b 7 noloa terveysongelmaa - JA NEUVOT NIIDEN SELÄTTÄMISEKSI 30.4.2013. Iltalehti. Viitattu 24.7.2017.
  2. Weisman, Carrie: Queefing: How to Get Down With Sexual Embarrassment alternet.org. 11.11.2015. Viitattu 24.7.2017. (englanniksi)