Elintarviketieteiden Seura ry

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Elintarviketieteiden Seura tuo yhteen teollisuuden, tutkimuksen ja koulutuksen. Jäseninä on lähes tuhat elintarvikealan korkeakoulutettua ammattilaista ja puolen sataa yritystä tai yhdistystä.

Seura edistää elintarvikealan tutkimustiedon monipuolista soveltamista käytäntöön julkaisemalla Kehittyvä Elintarvike -lehteä ja järjestämällä seminaari-, koulutus- ja yritysvierailutapahtumia.

Elintarviketieteiden Seura ry (ETS, Finnish Society of Food Science and Technology) perustettiin vuonna 1947 Elintarviketutkijain Seuraksi. Nimi vaihdettiin vuonna 1992.

Seurassa toimii viisi teemajaostoa, kaksi aluejaostoa ja yksi alueseura. Teemajaostot ovat Aistinvaraisen tutkimuksen jaosto (ATJ), Elintarvikeanalytiikan jaosto (EAJ), Elintarviketurvallisuusjaosto (ETJ), Elintarvikealan talous- ja markkinajaosto (ETMJ) ja Prosessitekninen jaosto (PTJ). Aluejaostoja on ravitsemuspainotteinen Itä- ja Pohjois-Suomen jaosto (IPSJ) ja Pohjanmaan jaosto (POJ) ja alueseura Turun Elintarviketutkijain Seura ry (TETS). Jaostot toimivat vapaaehtoisvoimin: noin 60 jäsentä toimii aktiivisesti esimerkiksi tapahtumien suunnittelun ja toteutuksen parissa.

Keitä jäsenet ovat?[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toiminta kattaa monia soveltavia tieteitä elintarvikekemiasta elintarvikehygieniaan ja -ekonomiaan, teknologioista ja prosesseista ravitsemukseen ja analytiikasta raaka-aineisiin.

Jäsenet ovat muun muassa tutkimuksen, tuotekehityksen, opetuksen, laadunvalvonnan ja hygienian, oston, myynnin ja markkinoinnin parissa toimivia asiantuntijoita, päälliköitä ja johtajia yksityisellä ja julkisella alalla sekä korkeakouluissa.

Yritykset ja yhteisöt voivat liittyä Elintarviketieteiden Seuran kannattajajäseniksi. Seuran toimintaan osallistuminen on hieno mahdollisuus oppia lisää alasta, myös elintarvikealan ulkopuolelta tulleille työntekijöille. Tapahtumissa on mukava tutustua muihin elintarvikealan ammattilaisiin, oppia alan hyvistä käytännöistä ja kuulla uusista tutkimustuloksista.

Kehittyvä Elintarvike on koko elintarvikealan ammatti- ja tiedelehti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elintarviketieteiden Seura julkaisee elintarvikealan ammattilaisille Kehittyvä Elintarvike -lehteä. Lehti menee jäsenetuna noin tuhannelle Elintarviketieteiden Seuran jäsenelle. Lisäksi lehteä tilataan elintarvikealan yrityksiin, tutkimuslaitoksiin ja oppilaitoksiin. Lehti ilmestyy kuusi kertaa vuodessa. Lehden painosmäärä on keskimäärin 2 200 kpl. Lisäpainoksia tehdään ammattitapahtumien yhteydessä, ja muista numeroista tehdään lisäjakeluja teemojen pohjalta valituille ammattilaisille. Erikoisnumeroilla on 500–3 000 kpl lisäpainokset. Lehden lukijat ovat elintarvikealan tutkimuksen, opetuksen, tuotekehityksen, laadunvalvonnan, hygienian, tuotannon, prosessien, hankinnan, investointien, myynnin, markkinoinnin ja viennin ammattilaisia. He toimivat asiantuntijoina, päällikköinä ja johtajina. Suurin osa heistä toimii elintarviketeollisuudessa, korkeakouluissa ja julkisella sektorilla. Lehti palvelee myös alan pk- ja mikroyrityksiä. Aikakauslehti on lukijan valinta. Kun lehti on kädessä, sille on aikaa, ja lehden välittämät viestit halutaan ottaa vastaan. Kehittyvä Elintarvike -lehti on täsmällinen ja tarkasti osuva viestintäkanava ammattilaiselle.

Printtilehdessä ilmestyy Hankintaopas jokaisessa numerossa. Siinä on tuote- ja palveluhakemisto kategorioittain ja lisäksi hakemisto yrityksistä aakkosjärjestyksessä. Lehden verkkosivuilla on Hankintaoppaan digiversio. Sivuston käyttäjä voi tehdä hakuja kategorioittain ja siirtyä suoraan mainostajan sivustolle klikkaamalla hakutulosta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Ahvenainen-Rantala, R. & Huhtakangas, P. (toim.) 2007. Elintarviketieteiden Seuran jäsenmatrikkeli 2007, Elintarviketieteiden Seura r.y., s.1−36.
  • Ryynänen, Suvi (toim.), 2001. Historiikki 1947–2000. Jäsenmatrikkeli 2001. Elintarviketieteiden Seura r.y., 114 s.
  • Savola Päivikki, 1997. Elintarviketieteiden Seuran viisi vuosikymmentä – onko vesi muuttunut viiniksi? Kehittyvä Elintarvike 4/1997, 53−59.
  • Kansallisarkisto, Elintarviketieteiden Seuran aineisto vuosilta 1947−2002

[[Luokka:]]