Elevator Action

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Elevator Action
Kehittäjä Taito
Julkaisija Taito
Jakelija Nintendo eShop
Pelisarja Elevator Action
Julkaistu 1983
Lajityyppi Toimintapeli, tasohyppelypeli
Pelimuoto Yksinpeli, moninpeli
Alusta Kolikkopeli, Amstrad CPC, Atari 2600, Commodore 64, Game Boy, Fujitsu FM-7, MSX, NEC PC-8801, Nintendo Entertainment System, Sega SG-1000, Sharp X1, Virtual Console, ZX Spectrum
Jakelumuoto Digitaalinen lataus
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Elevator Action (jap. エレベーターアクション, Erebēttā Akushon) on Taiton kehittämä kolikkopeli, joka julkaistiin vuonna 1983. Pelin pääosassa on hissien täyttämään rakennukseen soluttautuva vakooja, jonka tehtävänä on kerätä salaisia asiakirjoja.

Ensijulkaisunsa jälkeen Elevator Action on sovitettu usealle alustalle 3 vuosikymmenen aikana. Vuonna 1994 se sai jatko-osan Elevator Action Returns. Pelistä on myös tehty remake Playstation 3:lle nimeltä Elevator Action Deluxe.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elevator Actionissä ohjataan 30-kerroksisessa rakennuksessa Agentti 17:nä tunnettua vakoojaa, jonka koodinimi on "Otto". Pelaajan on etsittävä kaikki rakennukseen kätketyt dokumentit, jotka löytyvät punaisten ovien takaa. Rakennuksen sisään käydään katosta, josta on laskeuduttava alimpaan kerrokseen.

Rakennusta vartioivat tuliasein varustautuneet agentit. Ovien taakse piiloutuneita vihollisia voidaan vahingoittaa Oton omalla aseella, jolla on mahdollista joko ampua suoraan kohdetta kohti tai pudottaa lamppu tämän päähän. Muita vahingoittamiskeinoja ovat agenttien potkiminen ja hissi, jolla voidaan laskeutua vihollisen päälle. Otto menettää yhden elämistään, mikäli luoti osuu häneen. Vaaroihin kuuluu myös itse rakennus, sillä pelihahmo voi esimerkiksi pudota tyhjään hissikuiluun.

Kerrosten vaikeustaso kasvaa alaspäin mentäessä, mikä ilmenee aiempaa suuremmissa vihollismäärissä ja monimutkaisemmissa hissijärjestelmissä. Pelaajan päästessä pohjakerrokseen asiakirjat mukanaan Otto pakenee paikalta autollaan ja siirtyy seuraavaan rakennukseen.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]