Electro-Harmonix

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Electro-Harmonix
Perustettu 1968
Perustaja Mike Matthews
Kotipaikka New York, Yhdysvallat
Toimiala kulutuselektroniikka
Tuotteet tehostepedaalit, vahvistimet, akustiset kitarat
Emoyhtiö New Sensor Corporation
Kotisivu https://www.ehx.com/
Kitarapedaalilauta, jossa on useita EHX-polkimia, mukaan lukien Big Muff, POG (polyfoninen oktaavigeneraattori), Stereo Pulsar tremolo ja Tube EQ.

Electro-Harmonix on New Yorkissa perustettu yritys, joka valmistaa elektronisia ääniprosessoreita, ja myy uudelleenbrändättyjä elektroniputkia. Yrityksen perusti Mike Matthews vuonna 1968. Se tunnetaan parhaiten 1970- ja 1990-luvuilla julkaistuista kitaroille tarkoitetuista tehostepedaaleista. 1970-luvulla EH valmisti myös kitaroita. [1]

1970-luvun puolivälissä Electro-Harmonix vakiinnutti itsensä uranuurtajaksi ja johtavaksi kitarapedaalien valmistajaksi. Electro-Harmonix oli ensimmäinen yritys, joka julkaisi, valmisti ja markkinoi kohtuuhintaisia poljettavia pedaaleita kitaristille ja basistille, kuten ensimmäinen flanger-pedaali (Electric Mistress), ensimmäinen analoginen kaiku/viivetehoste, jossa ei ole liikkuvia osia (Memory Man), ensimmäinen kitarasyntetisaattori polkimen muodossa (Micro Synthesizer) ja ensimmäinen putkivahvistinsimulaattori (Hot Tubes). Vuonna 1980 Electro-Harmonix julkaisi yhden ensimmäisistä digitaalista viive-/looper-pedaaleista (16 sekunnin viive).

Tehostepedaalit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Electro-Harmonix 12AX7EH -elektroniputkea käytetään vahvistimien etuasteissa.

Electro-Harmonix valmistaa monenlaisia tehostepedaaleja kitaralle, bassolle, laululle, koskettimille ja muille soittimille. Lisäksi se uudelleenbrändättyjä elektroniputkia Electro-Harmonix-nimellä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]