El Gouna

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

El Gouna on egyptiläinen turistikeskus, jonka omistaa Samih Sawiris. Se sijaitsee Egyptin itäosassa, Punaisenmeren länsirannalla, noin 20 kilometrin päässä Hurghadasta pohjoiseen.

El Gounan historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Orascom Hotels and Development aloitti El Gounan rakentamisen turistikeskukseksi vuonna 1989. Monet vaikuttavat eurooppalaiset ja amerikkalaiset arkitehdit suunnittelivat El Gounaan perinteisiä egyptiläisiä maaseututaloja. Myös El Gounan koko alue rakennettiin tekolaguunien ympärille. Vuonna 1992 El Gouna avattiin ja siitä tuli nopeasti suosittu lomakohde. El Gounaa rakennetaan yhä edelleen suuremmaksi lomakyläksi.

Turistikeskuksena[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

El Gouna on yksi Egyptin suosituimmista lomakohteista. El Gouna on etenkin erikoistunut vesiurheiluun, mutta myös muita erilaisia aktiviteettimahdollisuuksia löytyy, joita ovat muun muassa golf, aavikko-safarit ja ratsastus. El Gouna sopii myös hyvin auringonottamiseen ja uimiseen.

Ilmasto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koska El Gouna sijaitsee Egyptissä, joka on yksi maailman kuivimmista ja aurinkoisimmista maista, siellä päivät ovat yleisesti kuivia ja lämpimiä. El Gounassa lämpötila on vuoden ympäri noin 17°C - 33°C välillä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. https://www.tripadvisor.fi/Home-g297548
  2. https://www.tjareborg.fi/egypti/hurghadan-alue/el-gouna (Arkistoitu – Internet Archive)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]