Eibingenin luostari

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Eibingenin luostari.
Sisustus

Eibingenin luostari eli Pyhän Hildegardin benediktiiniläisluostari (saks. Abtei St. Hildegard) on nunnayhteisö Saksan Hessenissä Eibingenissä lähellä Rüdesheimia.

Hildegard Bingeniläinen perusti vuonna 1165 tyhjillään olleeseen augustinolaiseen luostariin benediktiiniläisyhteisön, joka lakkautettiin 1800-luvun alussa Saksan tämän osan maallistuessa.[1] Nykyisen yhteisön on perustanut Löwenstein-Wertheim-Rosenbergin ruhtinas Karl VI Bertholdsteiniin Pyhän Gabrielin luostariin vuonna 1904, josta se siirrettiin nykyiseen paikkaansa. Nunnaluostari kuuluu benediktiinien sääntökunnan alaiseen Beuronin sääntökuntaan. Yhteisö karkotettiin Saksasta 1941, ja se pääsi palaamaan 1945.

Sisaret perustivat 1988 Hildesheimiin Marienroden luostarin, joka itsenäistyi Eibingenin luostarista 1998.

Nunnat työskentelevät viiniviljelyksillä ja käsityöpajoissa ja huolehtivat perinteisestä vieraanvaraisuudesta. Heidän lauluaan kuulee perinteisissä jumalanpalveluksissa, joita yleisö ei kuitenkaan pääse seuraamaan.

Luostari kuuluu Keski-Reinin laakson yläosa -maailmanperintökohteeseen.[2] Kirkkoa on käytetty konserttitilana Rheingaun musiikkijuhlien aikana.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Arno Forsius, Hildegard Bingeniläinen
  2. Pyhän Hildegardin luostari maailmanperintöluettelossa (Arkistoitu – Internet Archive) on the World Heritage website
  3. Abtei St. Hildegard, Eibingen Rheingaun musiikkijuhlien sivusto (saksaksi), (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]