Eeva Kontu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Eeva-Kaarina Kontu[1] (s. 1981 Eurajoki) on suomalainen muusikko ja kapellimestari. Hänen soittimiaan ovat laulu, piano, saksofoni ja huilu.

Eurajoelta lähtöisin oleva Kontu asuu nykyään perheineen Helsingissä. Sitä ennen hän vaikutti pitkään Tampereella. Kontu on opiskellut musiikkia Rauman musiikkiopistossa, Helsingin ammattikorkeakoulu Stadiassa sekä Tampereen ammattikorkeakoulun teatterimusiikin linjalla. Vuonna 2021 Kontu valmistui maisteriksi Royal Academy of Musicista.lähde?

Vuodesta 2005 lähtien hän on toiminut kapellimestarina useissa eri teattereissa kuten Tampereen Työväen Teatterissa, Helsingin kaupunginteatterissa, Tampereen teatterissa sekä Pyynikin kesäteatterissa. Kontu on myös soittanut huilua ja saksofonia -yhtyeen levyillä Yhden yön tarinoita ja Kuolematon sekä Loisto. 2000-luvun alussa hän oli mukana useissa Luvian talviteatterin tuotannoissa.

Syksyllä 2012 Eeva Kontu aloitti TV2:n Tartu mikkiin! -ohjelman kapellimestarina. Hänellä on lisäksi ollut oma yhtye Eeva Kontu Vintage.[2][3] Nykyään hän keskittyy eri sävellysprojekteihin näyttämöteoksille[4]. Hänelle myönnettiin valtion viisivuotinen taiteilija-apuraha 2021.[5]

  • Eeva Kontu - nyt myös tuttu TV:stä, Uusi Rauma 13.10.2012

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]