Ed Starink

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ed Starink
Ed Starink vuonna 2012.
Ed Starink vuonna 2012.
Henkilötiedot
Syntynyt17. joulukuuta 1952 (ikä 70)
Ammatti säveltäjä
artisti
tuottaja
Muusikko
Taiteilijanimi Star Inc.
Aktiivisena 1965
Tyylilajit soitinmusiikki
New Age
elektroninen musiikki
Soittimet syntetisaattori
kosketinsoitin
Yhtyeet Gamma (1972-1976)
Levy-yhtiöt MCR Records, Arcade Music Company, CNR Music, Star Inc.
Aiheesta muualla
www.starink-world.net

Eduward ”Ed” Starink (s. 17. joulukuuta 1952 Apeldoorn) on alankomaalainen muusikko, joka tunnetaan parhaiten syntetisaattorimusiikista tehdyistä cover-versioista, joita hän teki vuosina 1983–1998.

Starink on myös itse säveltänyt musiikkia ja on julkaissut seitsemän syntetisaattorialbumia, joita löytyy myös hänen "Synthetiseur - les plus grands themes 4,8,9,10,11 ja 12 levyiltään ja lisäksi myös synthesizer greatest sarjan levyiltä on muutama hänen teoksia. Starink aloitti jo varhain pianon soittamisen ja on lähinnä oma-aloitteisesti kiinnostunut eri instrumenteista. 1965 ollessa vain 13-vuotias hän soitti The beach boys bändin taustalla Hammond urkuja lisäksi David Bowien taustalla hän on myöhemmin soittanut syntetisaattoria. 1970-luvulla hän soitti Gamma-nimisessä jazz-rock-yhtyeessä kitaraa, bassoa ja pianoa poikkihuilua sekä Hammondia että syntetisaattoreita. Yhtye ehti julkaista kaksi levyä Alpha vuodelta 1973.

Hänen ensimmäinen syntetisaattorilevynsä oli Cristallin vuodelta 1981, josta tehtiin myöhemmin vuonna 1991 uudelleen soitettu Retrospection-niminen albumi, joka sisältää myös hänen vuonna 1983 tekemiään kappaleita ja jonka aiheena on George Orwellin romaani Vuonna 1984.lähde?

1980-luku on ollut hänelle tuottoisinta aikaa sillä omat sävellykset on jäänyt vähemmälle ja keskittynyt muunlaiseenkin musiikkiin kuin syntetisaattorimusiikkiin. London starlight orchestra ja singers oli suuria kokoonpanoja jossa hän oli mukana myös tuottajana. Syntetisaattori musiikki teki vasta jalansijan 80-luvun lopulla. Toinen ja vähemmälle huomiolle jäänyt albumi Inner spirits julkaistiin vuonna 1985. Albumi sisältää myös Orwellin 1984-kirjasta kappaleen Julia 1984.lähde? Vuonna 1993 hän julkaisi kaksi albumia, ensimmäinen Seasons ja toinen The Synthfony album, jonka viimeinen kappale on sama kuin Seasonsinkin, mutta sovitus on erilainen. Vuonna 1996 Starink julkaisi Digi-lite-nimisen albumin, jonka kappaleet ovat osittain vanhoja uudella sovituksella. Samana vuonna ilmestyi Flush-niminen single, joka sisältää kaksi aiemmin kuultua kappaletta uudelleen sovitettuina. Starink muutti studionsa Hollannista Etelä-Ranskaan vuonna 1998. Starink on tekemässä uutta albumia nimeltä Universum.

Starinkin omat albumit eivät ole koskaan olleet kaupallisesti menestyneitä. Eikä täten hänen nimensä ole saanut tunnettavuutta vaikka hänet tunnetaankin taiteilija nimeltään Star inc., joka on hänen studionsa. Esim. synthesizer spectacular ym. vähemmän huomiolle jäänneissä teoksissa lukee kannessa synthesized By star inc. muttei hänen omaa nimeä. Täten hänet tunnetaan paremmin star inc nimellä, kuin Ed Starink.lähde?

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.