Eco Challenge

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Eco Challenge oli seikkailu-urheilukilpailu, jota pidetään yhtenä maailman kovimmista koitoksista yhdessä esikuvansa Raid Gauloisesin kanssa.kenen mukaan? Kumpaakaan kilpailua ei järjestetä enää lajin vaarallisuuden vuoksi.

Säännöt olivat yksinkertaiset. Nelihenkiset joukkueet lähtivät matkaan yhtä aikaa ja ensimmäinen joukkue, joka ylitti noin 500 kilometrin päässä sijaitsevan maaliviivan, oli voittaja. Kilpailijat nukkuivat keskimäärin kaksi tuntia vuorokaudessa. Jokaisessa joukkueessa piti olla vähintään yksi jäsen, joka oli vastakkaista sukupuolta kuin muut.

Eteneminen tapahtui lihasvoimin, ja GPS-navigointi oli kiellettyä. Lajeina olivat muun muassa vaellus, vuorikiipeily, merimelonta, maastopyöräily, ratsastus, koskenlasku ja kalliokiipeily.

Eco Challenge järjestettiin vuosina 1995–2002 yhteensä yhdeksän kertaa. Tapahtuman pääsponsori oli televisioyhtiö Discovery Channel. Kisan järjestäjä Mark Burnett on sittemmin tuottanut esimerkiksi Selviytyjät-televisiosarjaa.

Suomesta Eco Challengeen osallistuttiin vuosina 1997–2002. Suomalaisjoukkueiden kapteeneina toimivat Petri Forsman ja Tom Packalen. Paras suomalaissijoitus oli Team Haltin viides sija Argentiinassa vuonna 1999.

Eco Challenge -kilpailut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Mountain Zone [1]
  • Helsingin Sanomat [2]