EVVK

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wikisanakirja
Wikisanakirjassa on tähän liittyvä sananselitys: EVVK.

EVVK on lyhenne sanoista ei vois(i) vähempää kiinnostaa. Lyhenteeseen voi törmätä esimerkiksi arkielämän puhekielessä tai internetin keskustelupalveluissa. Lyhenne lyhennetään myös EWK.

Ilmauksen teki tunnetuksi Lapinlahden Lintujen sketsisarja Kuudesti laukeava (1992). Tieteissarja Star Trekiä parodioineissa Tähtireki-sketseissä esiintyi avaruusaluksen miehistö, joka oli kehittänyt uuden, tehokkaamman tavan kommunikoida.[1] Tämä perustui pelkkiin sanojen alkukirjainten sanomiseen (sketsit oli tekstitetty suomeksi). Sketsit päättyivät yleensä lähestyvään katastrofiin, johon aluksen masentunut kapteeni totesi lakonisesti: "E.V.V.K." Idean näihin sketseihin Linnut saivat vieraillessaan Lähi-idässä viihdytyskiertueella suomalaisten YK-joukkojen (Libanon, Golan) luona vuonna 1991.[2] EVVK oli joukoissa yleinen vastaus epämiellyttäviin tehtäviin.

Klamydialla on EVVK-niminen kappale (1995). MTV3:lla esitettiin vuonna 2004 myös samannimistä viihdeohjelmaa.

On myös harvemmin käytetty lyhennettä EVVVK, jossa ylimääräinen V-kirjain tarkoittaa alatyylistä kirosanaa vittua: ei voisi vittu vähempää kiinnostaa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kieliin tai kielitieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.