EMP Merchandising

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
E.M.P. Merchandising Handelsgesellschaft mbH
EMP logo.jpg
Tunnuslause Europe's Rock Mailorder nr. 1!
Dare To Be Different
Yritysmuoto julkinen
Perustettu 1986
Kotipaikka Lingen, Saksa
Toimiala vaatteiden postimyynti ja verkkokauppa
Kotisivu emp.de

EMP, koko nimeltään EMP Merchandising Handelsgesellschaft mbH, on vuonna 1986 perustettu saksalainen postimyyntiyritys. Yrityksen perusti Felix Lethmate, joka on myös yrityksen toimitusjohtaja. EMP on erikoistunut yhtyeiden fanituotteisiin. Valikoimassa on yksinoikeudella monien suurien yhtyeiden tuotteita. Bändituotteiden lisäksi yrityksen tuotevalikoimaan kuuluu vaatteita, koruja, julisteita, sekä hupi- ja elämäntyylituotteita.

EMP:llä on oma toimipiste yhdeksässä Euroopan maassa (Saksa, Suomi, Ruotsi, Tanska, Hollanti, Englanti, Ranska, Espanja ja Italia). Hollannissa EMP toimii nimellä Large Popmerchandising ja Ruotsissa nimellä Sweden Rock Shop. Yritys julkaisee kaikissa mainituissa maissa tuotekuvastoa kunkin maan omalla kielellä. Kuvasto sisältää tuote-esittelyjen lisäksi myös raskaampaan musiikkiin liittyviä artikkeleita. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Lingenissä, Saksassa, josta käsin yritys hoitaa myös tilausten postittamisen asiakkailleen ympäri Eurooppaa. Yritys työllistää kaiken kaikkiaan yli 300 ihmistä.

EMP:n Suomen toimipiste avattiin 2006 ja se sijaitsee Joensuussa, josta käsin hoidetaan Suomen asiakaspalvelu sekä yrityksen markkinointi.

Vuonna 2007 EMP:lle myönnettiin Echo-palkinto kategoriassa "Handelspartner des Jahres".[1] Echo-palkinto on Saksan suurinlähde? musiikkialan palkintogaala, jossa palkitaan edellisen vuoden menestyneimmät ja suurimmat yhtyeet ja musiikkialan toimijat.

Vuonna 2005 EMP osti hip hop -postimyynnin nimeltään MZEE.com. Hip hop -tuotteiden jakelu tapahtuu erillisen verkkosivuston, MZEE.com, kautta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Die Preisträger: ECHO 2007 Deutscher Musikpreis echopop.de. Viitattu 4.5.2011. (saksaksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]