E. C. Osondu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
E. C. Osondu
Henkilötiedot
Syntynyt
Nigeria
Kansalaisuus nigerialainen
Kirjailija
Tuotannon kieli englanti
Palkinnot

Caine-palkinto

Aiheesta muualla
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjailijoitaKirjallisuuden teemasivulta

E. C. Osondu on nigerialainen kirjailija, joka on kirjoittanut erityisesti novelleja. Hänelle on myönnetty novellista ”Waiting” vuoden 2009 Caine-palkinto, jonka saajaehdokkaana on hän oli jo vuonna 2007 teoksella Jimmy Carter’s Eyes. Osondun kertomuksia ovat julkaisseet Agni, Vice ja Fiction.

Nigeriassa Osondu oli mainostoimistossa copywriterina. Vuonna 2008 hän oli luovan kirjoittamisen stipendiaattina Yhdysvalloissa Syracusen yliopistossa. Hän on asunut Yhdysvalloissa heinäkuusta 2009 lähtien.

Lokakuussa 2008 Guernica-aikakauslehdessä ilmestynyt ”Waiting” kuvaa elämää pakolaisleirissä lapsen näkökulmasta. Lehden kirjallisuustoimittaja toteaa, että ”se ei ole mahtaileva eikä sisällä liiallisesti kirjallista kikkailua, vaan on hyvin kerrottu tarina sellaisesta elämästä, jota useimmat meistä eivät voi edes kuvitella”.[1] Palkintosumma oli arvoltaan 10 000 puntaa ja lisäksi siihen liittyi mahdollisuus asua kuukauden ajan Georgetownin yliopistossa Washingtonissa. Osondun ”Voice of America” sisältyy teokseen Gods and Soldiers: The Penguin Anthology of Contemporary African Writing (2009).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Meakin Armstrong, "Guernica/E. C. Osondu/Clifford Garstang," Five Star Literary Stories. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kirjailijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.