Duplicate

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Duplicate
Ohjaaja Mahesh Bhatt
Käsikirjoittaja Robin Bhatt
Akash Khurana
Javed Siddiqui
Tuottaja Yash Johar
Säveltäjä Anu Malik
Kuvaaja Sameer Arya
Leikkaaja Waman Bhonsle
Pääosat Shah Rukh Khan
Juhi Chawla
Sonali Bendre
Valmistustiedot
Valmistusmaa Intia
Tuotantoyhtiö Dharma Productions
Levittäjä Dharma Productions
Netflix
Ensi-ilta 8. toukokuuta 1998
Kesto 166 minuuttia
Alkuperäiskieli hindi
Aiheesta muualla
IMDb
AllMovie

Duplicate on vuonna 1998 ensi-iltansa saanut intialainen hindinkielinen toimintakomediaelokuva, jonka ohjasi Mahesh Bhatt. Shah Rukh Khan näytteli kaksoisroolia vastanäyttelijöinään Juhi Chawla ja Sonali Bendre. Tämä oli ensimmäinen Khanin monista yhteistöistä Dharma Productionsin kanssa.[1]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bablu Choudhary, eloisa nuori mies, on aloitteleva kokki, joka rukoilee Jumalaa aina kun siihen tulee tilaisuus. Sitten elokuva siirtyy Manuun, joka on iso mafiapomo ja kopio Bablusta, jota poliisi jahtaa. Se siirtyy takaisin Babluun, kun hän saa työpaikan hotellin pääkokkina ja tapaa viehättävän Sonia Kapoorin, hotellin catering-päällikön, sekä hotellin omistajan, joka on ihastunut Soniaan. Bablu rakastuu Soniaan.

Eräänä päivänä, kun Bablu vie Sonian lounaalle yrittäessään ilmaista tunteitaan, hänet pidätetään, koska poliisi luulee Bablun olevan Manu. Bablu pystyy todistamaan todellisen henkilöllisyytensä, mutta ei ennen kuin Manu kuulee kaksoiskappaleestaan ​​ja päättää ottaa hänen paikkansa yrittämällä tappaa hänet. Bablu pelastaa itsensä, mutta Manu sanoo, että heidän on vaihdettava paikkaa, jos hän haluaa selviytyä, joten Bablu suostuu siihen. Pian Manu flirttailee Sonialle naistenmiehen luonteensa vuoksi, mutta epäonnistuu lopulta yrittäessään suudella häntä. Pian Lily, Manun tyttöystävä, yrittää flirttailla Bablun kanssa luullen häntä Manuksi, mutta myös epäonnistuu. Bablu on erittäin ystävällinen mies, joka alkaa opettaa moraalia kaikille Manun jengin jäsenille, myös Lilylle.

Kun Manu näkee valon palavan Bablun kodissa, Manu luulee, että Bablu on kotona ja alkaa kutsua häntä, mutta todellisuudessa se on Bablun äiti. Hän luulee, että Bablu on humalassa, koska Manu, joka esiintyy Babluna, huutaa Bablua, joten hän moittii tätä ja käskee tämän mennä nukkumaan. Pian he vaihtavat takaisin, koska poliisi ei enää etsi Manua. Nyt Bablu pelkää Manua ja kutsuu äitinsä ja Sonian rappeutuneeseen paikkaan, että he voivat tavata toisensa, jotta Sonia voi mennä naimisiin hänen kanssaan. Manu menettää paljon rahaa ja luulee, että Bablu teki sen, ja etsii hänet. Koska Bablu myöhästyy, Manu saapuu sinne, missä Sonia ja Bablun äiti odottavat. Poliisit luulevat löytäneensä Manun ja yrittävät pidättää hänet. Mutta Sonia puuttuu asiaan ja kertoo heille, että heillä on väärä kaveri. Paikalle saapuva Bablu kertoo poliisille, että hän on Manu. Bablun äiti sanoo, että Bablu oli suuri painija ennen kuin hän tuli Mumbaihin, ja hän sanoo, että se, joka vetää hänet omalle puolelleen, on todellinen Bablu. Kun Bablu näkee, että hänen äitinsä käsivarsiin sattuu, hän päättää päästää irti, koska hän ei kestä nähdä äitinsä kipua. Poliisit, joiden mielestä Bablu on Manu, tarttuvat Babluun, mutta Bablun äiti sanoo, että häntä pitelevä mies on Manu, koska hän tiesi, ettei Bablu uskaltaisi antaa äitinsä kestää kipua. Mutta Manulla on ase ja hän yrittää ampua Bablun äitiä, mutta ennen kuin hän ehtii tehdä sen, Lily ampuu hänet kuoliaaksi ja paljastaa ilmoittaneensa poliisille, koska Bablu opetti hänelle kuinka olla hyvä ihminen. Elokuva päättyy iloiseen sävyyn Bablun ja Sonian häihin.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Shah Rukh Khan  Bablu Chaudhary, Manu Dada  
 Juhi Chawla  Sonia Kapoor  
 Sonali Bendre  Lily  
 Mohnish Behl  Ravi Lamba  
 Farida Jalal  Bablun äiti  
 Tiku Talsania  komisario R. K. Thakur  
 Gulshan Grover  Shalako  
 Sharat Saxena  Dhingra  
 Kajol  tyttö juna-asemalla (cameoesiintyminen)  
 Rana Jung Bahadur  Gappa  

Soundtrack[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaikki sanat Javed Akhtar, kaikki sävellykset Anu Malik.

NroNimiLaulaja(t)Kesto
1.”Mere Mehboob Mere Sanam”Alka Yagnik, Udit Narayan6.59
2.”Kathai Aankhon Wali”Kumar Sanu7.13
3.”Ladna Jhagadna”Kavita Krishnamurthy, Abhijeet Bhattacharya6.28
4.”Tum Nahin Jaana”Alka Yagnik, Shankar Mahadevan, Udit Narayan6.48
5.”Wah Ji Wah”Kumar Sanu6.04
6.”Ek Shararat Hone Ko Hai”Kavita Krishnamurthy, Kumar Sanu5.54
7.”Theme Music”instrumentaali0.34

Palkinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palkinto Kategoria Saaja Tulos
Filmfare Awards Paras negatiivinen rooli Shah Rukh Khan Ehdokkuus
Paras sanoitus Javed Akhtar (”Mere Mehboob Mere Sanam”) Ehdokkuus
Bollywood Movie Awards Sensaatiomaisin naisnäyttelijä Juhi Chawla Voitto
Zee Cine Awards Paras naispääosa Juhi Chawla Ehdokkuus

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Pandya, Sonal: 20 years of Duplicate: Good vs evil in Shah Rukh Khan’s first double role Cinestaan. 8.5.2018. Arkistoitu 22.6.2020. Viitattu 4.12.2021. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]