Dumb Ways to Die

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Dumb Ways to Die on australialaisen Melbournen kaupungin metron Metro Trains Melbournen kehittämä mainoskampanja, jonka tehtävä on kertoa, että junia pitää varoa. Kampanjan videosta tuli suosittu video eli viraalivideo netissä marraskuussa 2012 kuva- ja videopalvelu YouTuben kautta.

Sisällysluettelo

Video[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Videon ovat tehneet Pat Baron, Julian Frost sekä tuottanut Cinnamon Darvall. Video ladattiin YouTubeen marraskuussa 2012 ja se sai kahdessa vuorokaudessa kaksi ja puoli miljoonaa näyttökertaa. Marraskuuhun 2014 mennessä videota on katsottu YouTubessa yli 92 miljoonaa kertaa. Videossa 21 erikoista värikästä oliota kuolevat kukin mielikuvituksellisella tavalla ja jokainen näistä olioista liittyy lopussa laulamaan kampanjan kappaletta Dumb Ways to Die. Videon lopussa ääni varoittaa katsojia junista.

Kappale[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kappaleen eli Dumb Ways to Dien ovat tehneet John Mescall ja Ollie McGill, joka myös tuotti sen. Kappaleen laulaa Tinpan Orange -yhtyeen solisti Emily Lubitz. Kappale kertoo englannin kielellä videon tapahtuman eli olioiden mielikuvitukselliset kuolemat. Kappale ja video on liitetty yhteen ja ne ovat saaneet suurta suosiota YouTubessa.

Pelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen Dumb Ways to Die -peli eli yksinkertaisesti vain Dumb Ways to Die, julkaistiin toukokuussa 2013 ensin iOSille ja saman vuoden syyskuussa Androidille. Pelin tarkoituksena on estää videosta ja kappaleesta tuttuja olioita kuolemasta tekemällä erilaisia asioita. Marraskuussa 2014 julkaistiin pelin jatko-osa Dumb Ways to Die 2, jossa on täysin sama periaate kuin edeltäjässään, mutta siinä on huomattavasti enemmän erilaisia tasoja kuin ykkösosassa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.