DuckTales (videopeli)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
DuckTales
1165732965-00.jpg
Kehittäjä Capcom
WayForward Technologies (Remastered)
Julkaisija Capcom
Disney Interactive (Remastered)
Tuottaja Tokuro Fujiwara
Rey Jimenez (Remastered)
Suunnittelija(t) Yoshinori Takenaka
Taiteilija(t) Keiji Inafune
Säveltäjä(t) Hiroshige Tonomura
Jake Kaufman (Remastered)
Julkaisuaika
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli
Alusta NES, Game Boy
Remastered:
PlayStation Network,
Xbox Live Arcade, Wii U (eShop), Steam
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

DuckTales on Capcomin kehittämä ja vuonna 1989 julkaisema tasohyppelypeli. Peli on julkaistu Nintendo Entertainment Systemille ja Game Boylle. Peli perustuu Disneyn Ankronikka-piirrossarjaan. Pelissä seikkaillaan Roope Ankalla, jonka täytyy kerätä aarteita ympäri maailman (ja Kuun) tullakseen maailman rikkaimmaksi ankaksi.

DuckTalesia on NES-aikakauden tunnetuimpia ja menestyneimpiä pelejä. Se on hyvä esimerkki Capcomin 1980-luvun lopulla ja 1990-luvun alussa kehittämistä peleistä, joihin kuuluu myös Mega Man -sarja. Pelissä onkin paljon yhtäläisyyksiä NES:in julkaisemiin Mega Man -peleihin: tarttuva musiikki, kirkkaat ja värikkäät grafiikat, tiukka pelikontrolli yhdistettynä mielenkiintoiseen pelidynamiikkaan (kuten Roopen kävelykepin käyttäminen sekä aseena, työkaluna että kengurukeppinä) sekä epälineaarinen pelattavuus.[1]

Jatko-osat ja muut versiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1993 DuckTalesia seurasi jatko-osa, DuckTales 2. Se ei kuitenkaan saavuttanut samanlaista menestystä kuin edeltäjänsä, koska tuohon aikaan kuluttajat käänsivät huomionsa Super NES:iin. Monet 1980-luvun ja 1990-luvun alun vannoutuneet NES-pelaajat eivät olleet edes tietoisia DuckTalesin jatko-osasta.lähde?

DuckTalesin ranskalainen NES-versio tunnetaan nimellä La Bande à Picsou, joka johtuu samannimisen piirrossarjan saamasta suosiosta. DuckTalesin japanilainen Famicom-versio tunnetaan puolestaan nimellä Wanpaku Duck Yume Bouken (kirjaimellisesti ”Tuhmien Ankkojen uniseikkailu”).

Myöhemmin DuckTales käännettiin myös alkuperäiselle Game Boylle. Tässä versiossa on samanlainen pelattavuus, musiikki ja kentät, vaikka tekniikassa, äänissä ja grafiikoissa onkin eroavaisuuksia.

DuckTales: Remastered[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

DuckTales: Remastered on WayForward Technologiesin kehittämä paranneltu versio alkuperäisestä DuckTales-pelistä. Peli julkaistiin ladattavaksi PlayStation Storessa (PlayStation 3), Xbox Live Marketplacessa (Xbox 360), Nintendo eShopissa (Wii U) ja Steamissä elokuussa 2013. 12. marraskuuta 2013 peli julkaistiin levyllisenä edellä mainituille PlayStation 3-, Xbox 360- ja Wii U -konsoleille.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Duck Tales Armchairempire.com. Viitattu 1.8. 2011. (englanniksi)