DuckTales (videopeli)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
DuckTales
1165732965-00.jpg
Kehittäjä Capcom
WayForward Technologies (Remastered)
Julkaisija Capcom
Disney Interactive (Remastered)
Tuottaja Tokuro Fujiwara
Rey Jimenez (Remastered)
Suunnittelija Yoshinori Takenaka
Taiteilija Keiji Inafune
Naoya Tomita
Hironori Matsumara
Miki Kijima
Säveltäjä Hiroshige Tonomura
Jake Kaufman (Remastered)
Julkaistu NES
  • NA 14. syyskuuta 1989
  • JP 26. tammikuuta 1990
  • EU 14. joulukuuta 1990
Game Boy
  • JP 21. syyskuuta 1990
  • NA marraskuu 1990
Remastered
  • 13. elokuuta 2013
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli
Alusta NES, Game Boy
Remastered:
PlayStation Network,
Xbox Live Arcade, Wii U (eShop), Steam
Jakelumuoto pelimoduuli
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

DuckTales on Capcomin kehittämä ja vuonna 1989 julkaisema tasohyppelypeli. Peli on julkaistu Nintendo Entertainment Systemille ja Game Boylle. Peli perustuu Disneyn Ankronikka-piirrossarjaan. Pelissä seikkaillaan Roope Ankalla, jonka täytyy kerätä aarteita ympäri maailman (ja Kuun) tullakseen maailman rikkaimmaksi ankaksi.

DuckTalesia on NES-aikakauden tunnetuimpia ja menestyneimpiä pelejä. Se on hyvä esimerkki Capcomin 1980-luvun lopulla ja 1990-luvun alussa kehittämistä peleistä, joihin kuuluu myös Mega Man -sarja. Pelissä onkin paljon yhtäläisyyksiä NES:in julkaisemiin Mega Man -peleihin: tarttuva musiikki, kirkkaat ja värikkäät grafiikat, tiukka pelikontrolli yhdistettynä mielenkiintoiseen pelidynamiikkaan (kuten Roopen kävelykepin käyttäminen sekä aseena, työkaluna että kengurukeppinä) sekä epälineaarinen pelattavuus.[1]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuvakaappaus pelin NES-version Himalayas-tasosta.

Seuraava juoninpaljastus on otettu vuoden 2013 julkaistussa DuckTales: Remastered pelissä. Karhukopla on tunkeutunut Roopen rahasäiliöön. Roope pelastaa Tupun, Hupun ja Lupun Karhukoplien kynsistä ja voittaa Kovanaaman kaksintaistelussa. Kovanaama katsoi taulua, josta löytyy salainen aarrekartta. Roope lähtee etsimään aarteita, aina Amazonin sademetsistä kuuhun asti. Löydettyään kaikki aarteet, Kulta-Into Pii tunketuu rahasäiliöön Karhukoplien kanssa, varastamaan kaikki Roopen aarteet. Milla-Magia ilmestyy paikalle ja tämä paljastaa Roopelle, että hän oli myynnyt taulun Roopelle valeasussaan ja näin ollen antoi Roopen etsiä aarteet. Milla pyytää Roopelta, että tämä antaisi ensilantin hänelle, johon Roope jyrkästi kieltäytyy. Milla varastaa Roopen aarteet ja ankanpojat. Milla vapauttaa ankanpojat sillä ehdolla, että Roope tuo ensilantin. Kulta-Into Pii ja Roope liittoutuvat ja suuntavat kohti Vesuviuksen vuorta. Kulta-Into Pii varastaa Roopen ensilantin, paljastuen olevansa Millan liittolainen koko ajan. Milla halusi alun perin Roopen Vesuviukselle, jossa tämä herättää aarteiden avulla Drake Von Vladstone, eli Dracula Ankan. Roope onnistuu voittamaan Dracula Ankan ja onnistuu saamaan ensilantin takaisin. Kun Roope palaa ankanpoikien kanssa Ankkalinnaan, Milla, Karhukopla ja Kulta-Into Pii vangitaan.

Jatko-osat ja muut versiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1993 DuckTalesia seurasi jatko-osa, DuckTales 2. Se ei kuitenkaan saavuttanut samanlaista menestystä kuin edeltäjänsä, koska tuohon aikaan kuluttajat käänsivät jo huomionsa Super NES:iin. Monet 1980-luvun ja 1990-luvun alun vannoutuneet NES-pelaajat eivät olleet edes tietoisia DuckTalesin jatko-osasta.lähde?

DuckTalesin ranskalainen NES-versio tunnetaan nimellä La Bande à Picsou, joka johtuu samannimisen piirrossarjan saamasta suosiosta. DuckTalesin japanilainen Famicom-versio tunnetaan puolestaan nimellä Wanpaku Duck Yume Bouken (kirjaimellisesti ”Tuhmien Ankkojen uniseikkailu”).

Myöhemmin DuckTales käännettiin myös alkuperäiselle Game Boylle. Tässä versiossa on samanlainen pelattavuus, musiikki ja kentät, vaikka tekniikassa, äänissä ja grafiikoissa onkin eroavaisuuksia.

Huhtikuussa 2017 peli julkaistiin Microsoft Windowsille, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle osana The Disney Afternoon Collection -kokoelmaa.[2]

DuckTales: Remastered[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

DuckTales: Remastered on WayForward Technologiesin kehittämä paranneltu versio alkuperäisestä DuckTales-pelistä. Peli julkaistiin ladattavaksi PlayStation Storessa (PlayStation 3), Xbox Live Marketplacessa (Xbox 360), Nintendo eShopissa (Wii U) ja Steamissä elokuussa 2013. 12. marraskuuta 2013 peli julkaistiin levyllisenä edellä mainituille PlayStation 3-, Xbox 360- ja Wii U -konsoleille.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Duck Tales Armchairempire.com. Viitattu 1.8. 2011. (englanniksi)
  2. 90s kids, rejoice! The Disney Afternoon Collection revisits DuckTales, Rescue Rangers and more retro classics on April 18 15.3.2017. capcom-unity.com. Viitattu 3.8.2017. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]