Drew Seeley

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Drew Seeley
Vanessa Anne Hudgens (vasemmalla) ja Drew Seeley (oikealla)
Vanessa Anne Hudgens (vasemmalla) ja Drew Seeley (oikealla)
Henkilötiedot
Syntynyt30. huhtikuuta 1982 (ikä 41)
Ottawa, Ontario, Kanada
Ammatti näyttelijä
laulaja
lauluntekijä
Muusikko
Aktiivisena 1999-
Tyylilajit pop
Levy-yhtiöt Walt Disney Company

Andrew Michael Edgar Seeley (s. 30. huhtikuuta 1982 Ottawa, Ontario), tunnetaan paremmin nimellä Drew Seeley, on kanadalainen näyttelijä, lauluntekijä, laulaja ja on tehnyt monia kappaleita The Walt Disney Companylle.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Drew Seeley tunnetaan parhaiten Disney Channelin elokuvasta High School Musical, jossa hän esittää Troyn lauluääntä. Aikanaan monet luulivat että Zac Efron (esittää Troy Boltonia High School Musicalissa) lauloi kappaleet, mutta myöhemmin selvisi, että hänen hahmollaan on Seeleyn lauluääni. Elokuvasarjan toisessa ja kolmannessa osassa Efron laulaa kuitenkin kappaleet itse.

Seeley on laulanut seuraavilla albumeilla: DisneyMania 4, The Cheetah Girls 2, Another Cinderella Story. Jump In!, High School Musical, DisneyMania 5, Radio Disney Jams 9 ja High School Musical: The Concert.

Hän on mm. kirjoittanut kappaleen "Get'cha Head in the Game" elokuvaan High School Musical, josta myytiin yli 4 miljoonaa kopiota ja se sai Emmy-ehdokkuuden.

Seeley otti Troy Boltonin (Zac Efron) roolin High School Musical: The Concert -kiertueella (Zac Efron oli kuvaamassa elokuvaa Hairspray).

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.