Drew Peterson

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Drew Walter Peterson
Syntynyt 5. tammikuuta 1954 (ikä 64)
Ammatti poliisi (entinen)

Drew Walter Peterson (s. 5. tammikuuta 1954) on yhdysvaltalainen entinen poliisikersantti. Toimiessaan Illinoinsin metropolitan alueen huumepoliisina, Drew Peterson nimitettiin vuoden poliisiksi.

Koko maan tietoisuuteen hän nousi neljännen vaimonsa Stacy Petersonin kadottua. Katoaminen käynnisti Petersonin kolmannen vaimon kuolemansyyntutkinnan uudelleen. Kuolema oli ensin luokiteltu tapaturmaiseksi.

Drew Peterson on nyt tuomittu vuonna 2013 vankeuteen 38 vuodeksi kolmannen vaimonsa Kathleen Savion (13.6.1963-1.3.2004) harkitusta murhasta. Illinoisin Korkein Oikeus on vahvistanut tuomion 2017.

Drew Petersonia on epäilty neljännen vaimonsa Stacy Ann Petersonin (synt. Cales) (synt. 20.1.1984) taposta. Pariskunnalla oli kaksi yhteistä lasta, lisäksi Stacy oli adoptoinut Drewn lapset, tämän edellisestä avioliitosta Savion kanssa. Virallisesti Stacy Peterson on kadonnut 29.10.2007.

Peterson aiemmat vaimot ovat Carol Brown ja Vicky Conolly. Conolly on syyttänyt Petersonia väkivaltaisuudesta kymmenen vuotta kestäneen avioliiton aikana. Hän on myöhemmin perunut syytöksen.

Vuonna 2008 Peterson kihlautui Christina Reinesin kanssa, joka muutti asumaan hänen luokseen. Christinan isä kuitenkin puuttui suhteeseen, jolloin Christina muutti pois Petersonin talosta.

Drew Petersonista on tehty elokuva Drew Peterson: Untouchable (koskematon). Peterson yritti estää filmin julkaisun. Se kuitenkin esitettiin Yhdysvalloissa 2012. Suomessa esitetään 4.3, klo 23.05 kanavalla Frii, Murhamysteeri-sarjaan tehty kaksiosainen dokumentti: Drew Peterson.

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.