Dragon Ball Super

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Dragon Ball Super (jap. Hailburn: Doragon Bōru Sūpā) on vuonna 2015 alkanut japanilainen anime-tv-sarja, jonka on tuottanut Toei Animation. Sen yleisen juonen on kirjoittanut Dragon Ball -tuotemerkin luoja Akira Toriyama, kun taas yksittäiset jaksot ovat eri käsikirjoittajien kirjoittamia. Se on myös manga-sarja, jota Toyotaro piirsi Shueishan shōnen-manga-lehteen nimeltä V Jump. Anime on jatkoa Toriyaman alkuperäiselle Dragon Ball -mangalle ja Dragon Ball Z -tuoteryhmälle 18 vuoden tauon jälkeen.[1]

Dragon Ball Super seuraa päähenkilö Gokun seikkailuja sen jälkeen, kun hän kukisti Majin Buun ja toi rauhan maahan. Goku kohtaa paljon häntä voimakkaampia olentoja ja saavuttaa jumalan voiman. Hän puolustaa maata tuhoisia jumalia vastaan ​​ja matkustaa muihin universumeihin kohdatakseen voimakkaampia vastustajia ja oppien samalla käyttämään uusia voimiaan.

Tarinat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • God Of Destruction Beerus

Saagassa nähdään jumalsupersaiyalainen Gokun ja 7. Universumin tuhon jumalan Beeruksen taistelua.

  • Golden Frieza

Gokun entinen vihollinen Freeza herätetään henkiin ja hän vannoo kostoa. Goku ja Vegeta yrittävät päihittää Freezan heidän uudella sinisen supersaiyalaisen tasolla. Taistelussa nähdään Freezan kultainen muoto.

  • Universe 6

7. universumi ja 6. universumi käyvät turnauksen avaruudessa. Tässä saagassa nähdään uusia vahvoja vastustajia, kuten 6. universumin saiyalainen, Cabba. Goku tapaa vastustajansa nimeltä Hit. Goku keksii, että jos hän yhdistää Kaio-ken -tekniikan hänen uuden supersaiyalais-tason kanssa, hänestä tulee paljon vahvempi. Kaio-ken -tekniikka kuitenkin vahingoittaa tämän käyttäjän ruumista. Goku päättää yhdistää x10 Kaio-Kenin ja sinisen supersaiyalais-muotonsa. Goku myöhemmin luovuttaa näiden kahden universumien tuhon jumalien riitelyn takia. Myöhemmin nähdään kaikkien universumien hallitsija, Zeno.

  • Future Trunks

Tulevaisuuden Maa on vaarassa ja tulevaisuuden Trunks lähtee menneisyyteen pyytämään apua Gokulta ja Vegetalta. Hänen vihollisensa on Gokun identtinen hahmo: Goku Black. Goku Black matkustaa ajassa taaksepäin samaan aikajanaan missä Trunks on hänen aikasormuksellaan. Goku päättää taistella tätä Goku Blackiä vastaan. Goku Black vetäytyy takaisin tulevaisuuteen ja samalla tuhoaa Trunksin aikamatkustuskoneen. Taistelun jälkeen Goku Black oppi Gokun taistelutekniikoita. Bulma korjaa Trunksin aikamatkustuskoneen. Tämän jälkeen Goku, Vegeta ja Trunks lähtevät tulevaisuuteen. Goku Black paljastaa uuden muotonsa, ruusu-supersaiyalainen. Yhdessä vaiheessa he saavat selville, että kyseinen henkilö oli oikeasti 10. universumin Kaiooshin Gowasun apulainen Zamasu. Mutta yhtäkkiä paikalle ilmestyy tulevaisuuden Zamasu. Tämä Zamasu on eri aikajanasta ja on kuolematon. Sankarit häviävät ja palaavat menneisyyteen. Hetken kuluttua he palaavat takaisin tulevaisuuteen. Zamasu paljastaa, että miten hän sai Gokun kehon. Zamasu (Goku Black) sai tietää super-lohikäärmekuulista ja niiden avulla hän vaihtoi oman kehonsa Gokun kehon kanssa. Tämän jälkeen hän meni Maahan ja ensiksi tappoi Gokun, sitten hänen perheensä. Goku raivostuu ja antaa Goku Blackille selkäsaunan. Goku Black saa lisää voimia ja päihittää Gokun. Sankarit menevät uudestaan menneisyyteen. Gokun ensimmäinen mestari, Roshi opettaa hänelle liikkeen jota hän käytti King Piccoloa vastaan, Mafuban. Sankarit menevät takaisin tulevaisuuteen. Trunks käyttää Mafubaa Zamasua vastaan, koska hän on kuolematon. Hän onnistuu saamaan Zamasun ruukkuun, mutta Goku oli unohtanut teipin menneisyyteen. Zamasu pääsee vapaaksi. Goku Black ja Zamasu päättävät fuusioitua heidän korvakoruillaan. Syntyy fuusioitunut Zamasu. Fuusioitunut Zamasu on niin vahva, että Gokun ja Vegetan pitäisi fuusioitua. Paikalle saapuu Gowasu ja Shin (7. universumin nykyinen Kaiooshin). Shin antaa molemmat korvakorunsa Gokulle ja Vegetalle. Pitkän väittelyn jälkeen he fuusioituvat. Syntyy Vegito, joka päättää heti alkuun mennä siniseen supersaiyalais-muotoon. Vegito on paljon vahvempi kuin fuusioitunut Zamasu. Vegito vahingoittaa Zamasua Final Kamehamehalla ja Vegito on juuri viimeistelemässä tätä, mutta fuusion aika loppuu. Fuusioitunut Zamasu lyö Gokun ja Vegetan alas. Trunks kerää kaikilta eläviltä asioilta energiaa hänen miekkaansa, ja syntyy Spirit Sword (Henkimiekka). Tällä Trunks halkaisee Zamasun kahtia ja päihittää Zamasun. Zamasu ei kuitenkaan kuollut, koska hänen toinen kehonsa on kuolematon. Taivaalla näkyy Zamasun päitä. Sitten Goku muistaa, että hän sai napin Zenolta, jolla hän pystyy teleporttaamaan hänet paikalle. Goku painaa nappia, ja Zeno ilmestyy. Zeno päättää tuhota koko universumin, joten Goku ja muut palaavat menneisyyteen. Lopulta Trunks päättää palata omaan aikajanaansa.

  • Tournament of Power

Saagassa käydään kahdeksan universumin taistelua World Of Void -alueella. Sen universumin, jossa kaikki kymmenen taistelijaa ovat tippuneet, tuhotaan Zen-oh käsistä. 7. Universumin taistelijat Goku, Gohan ja Majin Buu käyvät taistelun 9. Universumin kolmen taistelijan kanssa. Kolmikko onnistuu voittamaan heidät ja myöhemmin 11. Universumin seuraava Hakaishin ja Pride trooper ryhmän johtaja Toppo haastaa Gokun kaksintaisteluun. Taistelun päätyttyä Toppo mainitsee Gokulle että hänen Universumissa on vielä vahvempi taistelija nimeltään Jiren. Saavuttuaan takaisin Earth planeetalle Goku alkaa keräämään 10 taistelijaa hänen joukkoonsa. Ensin hän kysyy Krillin ja Android 18 mukaan, mutta 18 kieltäytyy ensin ja Goku saa hänet mukaansa valehtelemalla että palkintona olisi 10 miljoonaa zeniä. Seuraavana hän kysyy Android 17 mukaan, josta on tullut rangeri ja asuu isossa saaressa eläimien kanssa ja suojallakseen heitä rosvoilta. Gokun autettua häntä eläimien pelastamisessa, 17 liittyy mukaan ja toivoo super lohikäärmekuulilla vievänsä perheen risteilylle.

Gohan ja Piccolo treenaavat samaan aikaan aavikolla, kun muut Universumin taistelijat keräävät taistelijoitaan. 6. Universumissa Cabban kutsuessaan mentorin siskonsa Cauliflan, tämä auttaa häntä avaamaan Super saiyan tason. Gokun onnistuttua keräämään taistelijat, Majin Buu vaipuu syvään uneen ja eikä voi enään osallistua. Gokun saavuttua Bulman talolle, kaikille selviää Gokun 10 miljoonan zenin palkinnon valehtelu, ja että moni kieltäytyy osallistumasta. Pienen taivuttelun jälkeen Bulma suostuu maksamaan kaikille halukkaille 10 miljoonaa zeniä. Etsiessään yhtä taistelijaa Buun tilalle, Goku ehdottaa että he ottavat heidän vihollisensa Friezan, joka on nykyään toisessa maailmassa. Frieza suostuu mukaan sillä ehdolla että Goku toivoo lohikäärme kuulilla herättävän tämän eloon takaisin. Kun kaikki 10 taistelijaa ovat mukana, he matkaavat Tournament of power areenalle.

7. Universumin taistelijat tapaavat kaikki muut henkilöt, kuten 11. Universumin Jirenin, johon Goku kiinnittää enemmän huomiota. Kun Jiren on valmiina haastamaan Gokun, hän muuttuu super saiyan blue tasollaan ja eikä kykene päihittämään Jireniä. Myös SSB kaioken 20x ei pysty kukistamaan häntä. Goku ottaa toiset keinot käsiinsä ja kehittää genki kuulan hänen ystävien energiallaan. Jiren torjuu helposti tämän genki kuulan, ja pienen kamppailun jälkeen Jiren avaa mustan aukon genki kuulaan ja Goku putoaa siihen. Moni luulee Gokun hävinneen ja Zen-oh on juuri eliminoimassa hänet, kun hän herää maasta uudessa jumalatasossaan.

Whis ja Beerus vahvistavat että Goku avasi legendaarisen jumalatason nimeltä Ultra Instinct (Ultra-vaisto). Tämä antaa Gokun hyökätä ja torjua hyökkäykset ilman että hänen tarvitsee lukea niitä. Goku menettää kuitenkin pian tasonsa ja Jiren lyö tämän pois. Jiren ja 6. Universumin salamurhaaja Hit taistelevat keskenään, kunnes Jiren eliminoi hänet lopulta. Taistelu siirtyy toiseen vaiheeseen ja Grand minister vaihtaa taivaan vihreäksi. Jiren siirtyy meditaatio tilaan, sillä areenalle ei ole enään ketään, joka pystyisi kukistamaan häntä.

Goku käy taistelun 6. Universumin saiyalaisten Caufiflan ja Kalen kanssa. Goku käyttää Super Saiyan God tasoa ja onnistui melkein eliminoimaan kaksikon, kunnes he käyttävät potaru korua ja fuusioituvat. Heistä syntyy fuusiotaistelija nimeltä Kefla. Goku jää pian alakynteen Keflan voimillaan, mutta avaa myöhemmin Super Saiyan Blue tason esiin ja Kefla avaa Super Saiyan tason. Kaksikko jatkaa kovaa taistelua, kunnes Kefla lyö Gokua takaapäin ja on häviöllä. Kefla käyttää viimeistä iskuaan eliminoiden Gokun, mutta Goku avaa uudestaan Ultra Instinct tason esiin ja väistää liikkeet. Gokun nostaessa energiatasoaan korkealle, Kefla avaa Super Saiyan 2 tason esiin. Kefla ei onnistu iskemään Gokua, kun taas Goku ei pysty iskemään Keflaa hänen automaattikehonsa takia. Gokun energia uhkaa taas loppua, jolloin hän käyttää kamehameha liikettä eliminoiden Keflan. Hän onnistuu lyömään heidät areenalta pois ja hänen Ultra Instinct taso häviää taas. Gokun ja muiden voitettua muut universumit, heidän viimeiseksi vastustajana ovat 11. Universumin taistelijat Jiren, Toppo ja Dyspo.

Goku ja Vegeta taistelevat Jireniä vastaan, jotka jäävät alakynteen ensi alkuun, mutta myöhemmin nostavat energia tasoaan korkealle. Goku käyttää kaioken tasoaan Super Saiyan Blue tasossaan, kun taas Vegeta kerää ki-energiaa lisää Blue tasolleen ja rikkoo sen rajan. Kaksikko jatkaa taistelua ja onnistuvat yhdessä lyömään Jireniä. Frieza ja Dyspo taistelevat keskenään, jolloin Frieza jää alakynteen Dyspon nostettua nopeuttaan enemmän. Gohan liittyy Friezan mukaan ja haastaa tämän sillä välin, kun Frieza käyttää energiansa jättäen Dyspon ansaan. Friezan energia uhkaa loppua ja Gohan on aikeissa jäädä alakynteen. Gohan saa yliotteen Dyspoon ja käskee Friezan eliminoida heidät molemmat areenalta pois. Frieza eliminoi molemmat. Android 17 ja Toppo jatkavat taistelua, kun 17 jää pahasti alakynteen Toppon hyökkäyksellä. Frieza liittyy myöhemmin mukaan ja onnistuu vahingoittamaan Toppoa. Myöhemmin Toppo avaa hakaishin energian esiin ja onnistuu voimillaan vahingoittamaan kaksikon. Gokun ja Vegetan taistellessa Jireniä vastaan, he erakoituvat ja Vegeta jää Toppon kanssa. Vegeta onnistuu vahingoittamaan Toppoa, jolloin hän käyttää samaa hyökkäystä, jota hän käytti Majin Buuta vastaan. Vegetan hyökkäys onnistuu eliminoimaan Toppon ja areena saa samalla isoa vahinkoa. Vegeta selviytyy kuitenkin hyökkäyksestä, mutta hänen energiansa on melkein loppu. Toppon hävittyään Jiren kutsuu häntä säälittäväksi, ja tulee tosikseen. Goku, Vegeta ja 17 valmistautuu taisteluun, kun Jiren nostaa energiatasoaan korkealle.

Kolmikko jää pahasti alakynteen Jirenin voimillaan, ja hän onnistuu päihittämään heidät. Frieza ilmestyy myöhemmin mukaan, mutta epäonnistuu lyömään Jireniä, ja tämä lyö hänet taas maahan. 17 nousee uudestaan pystyyn ja kysyy häneltä toivomuksen superlohikäärmekuulilla. 11. Universumin jumala Belmod kertoo kaikille Jirenin menneisyydestä ja miten hän keskittyi omaan voimaansa ja eikä luottanut enään kehenkään. 17 arvaa hänen toivomuksen - herättää hänen mentorinsa henkiin. 17 uskoo myös että Jiren käytti omaa joukkuetta hyväkseen loppuun saakka. Suivaantunut Jiren lyö 17:n ja käyttää hyökkäystään eliminoiden kolmikon pois. 17 tulee kuitenkin eteen ja suojaa Gokua ja Vegetaa samalla kun hän käyttää kaikki energiansa tuhotakseen itsensä samalla. Vegeta nousee taas pystyyn ja vannoo voittavansa Jirenin, vaikka hänen energiansa on loppu. Vegeta ei onnistu kuitenkaan päihittämään Jireniä ja hän häviää taistelun. Ennen kuin hän on pois areenalta, hän antaa Gokulle viimeiset energiansa. Goku nousee pystyyn ja avaa Super Saiyan Blue tason esiin. Goku ei onnistu kuitenkaan päihittään Jireniä, ja tämän energia on taas vähissään. Goku jää pahasti alakynteen, ja uhkaa lentää areenalta. Kun Jiren käyttää viimeistä lyöntiään, Goku väistää liikkeen ja avaa uudestaan Ultra Instinct tason esiin. Hän onnistuu lyömään voimakkaan lyönnin hänen vatsaan. Kaksikko valmistautuu taisteluun.

Kaksikon taistellessa Gokulla on sama ongelma kun Keflan kanssa taistelussa. Goku käyttää kamehameha hyökkäystä, mutta epäonnistuu vahingoittamaan Jireniä. Belmod kertoo että Gokun epätäydellinen Ultra Instinct taso ei ole riittävä voittamaan Jireniä. Vegeta puolustautuu ja sanoo että kaikki saiyalaiset ylittävät rajansa ja avaavat uuden voiman. Belmodin ollessa huolissaan, hän määrää Jireniä eliminoimaan Gokun. Goku nousee taas ja jatkaa taistelua Jirenin kanssa. Samalla Goku yrittää hallita Ultra Instinct tasoaan ja rakentaa kehon ympärilleen energia aallon. Gokun jäädessä pian alakynteen, hän onnistuu käyttämään omia nyrkkejään ja iskee kovan iskun Jireniä kohti. Goku päästää lisää energiaa ulos, kun myös Jiren käyttää kaikki energiansa lyödessään Gokun. Jiren käyttää iskuaan lyöden Gokun, mutta Goku avaa pian Mastered Ultra Instinct tason ja väistää liikkeen helposti. Goku onnistuu samalla iskemään Jireniä helpommin. Jirenin jäädessä häviölle, hän nostaa energiatasonsa korkealle samalla rikkoessaan rajansa. Kaksikko käy kovan kamppailun, jolloin Goku jää alakynteen tämän iskuilla. Jiren onnistuu lyömään pari kertaan Gokun, mutta tämä virkoaa ja kertoo että hänen voimansa tulevat ystäviltä ja luottamuksella. Kun Jiren jää taas alakynteen, hän yrittää epätoivoisena tappaa Gokun ystävät todistaakseen ystävyyden olevan turhaa. Tämä saa Gokun raivostumaan ja nostaa energiansa enemmän ja lyö Jirenin kanveesiin. Juuri kun Goku oli eliminoimassa Jirenin, hänen kehoonsa iskee kovaa kipua käyttäessä Mastered Ultra Instinct tasoa liian kauan. Jiren katsoo järkyttyneenä, jolloin Belmod muistuttaa häntä superlohikäärme kuulilla. Jiren päättää käyttää tilaisuuden hyväkseen eliminoiden Gokun. Samalla hän mainitsee ettei toivonut taistelun päättyvän tällä tavalla, mutta pitää Gokun ikuisesti muistoissaan, vaikka lakkaisi olemasta. Jiren lyö Gokun pois, mutta Freeza pelastaa tämän. Android 17 on selviytynyt itsetuholta. Kaksikko käy taistelun häntä vastaan, ja 17 onnistuu lyömään hänet maahan. Freeza on juuri eliminoimassa tämän, kunnes Toppo huutaa hänelle ja saa Jirenin uudestaan pystyyn. Kaksikko melkein hävisi Jirenille, mutta Goku tulee myöhemmin väliin ja yhdessä Freezan kanssa yrittävät voittaa Jirenin. Kaksikko onnistuu lyömään hänet samalla eliminoiden itsensä, jolloin 17 tulee voittaja. Ennen kuin 11. Universumi tuhoutuu, Goku kertoo Jirenille, että he tulivat yhdessä vahvaksi ja toivoo näkevänsä hänet uudestaan. 17 käyttää toivomuksen superlohikäärme kuulilla ja toivoo kaikki tuhoutuneet universumit henkiin. 11. Universumissa Toppo ja Jiren ystävystyy syvemmin ja lupaa voittaa ensi kerralla Gokun, kun he tapaavat.

7. Universumi palaa takaisin Earth planeetalle ja juhlivat voittoaan. Goku ja Vegeta käyvät kaksintaistelun samassa paikkaan, missä he ensi kerran kohtasivat. Goku myös mainitsee ettei voi enää avata Ultra Instinct tasoaan ja uskoo avanneen sen onnettomuudessa Tournament Of Power areenalla. Kaksikko jatkaa vahvojen taistelijoiden etsintöjä ja tulevan vielä vahvemmaksi.

Tarinan nimi Episodit Alku Loppu
kesto määrä
1 God Of Destruction Beerus 1-14 14 5. heinäkuuta 2015 11. lokakuuta 2015
2 Golden Frieza 15-27 13 18. lokakuuta 2015 17. tammikuuta 2016
3 Universe 6 28-46 19 24. tammikuuta 2016 5. kesäkuuta 2016
4 Future Trunks 47-76 30 12. kesäkuuta 2016 29. tammikuuta 2017
5 Universe Survival 77-131 55 5. helmikuuta 2017 25. maaliskuuta 2018

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Sarah Nelkin: Dragon Ball Gets 1st New TV Anime in 18 Years in July Animenews Network. 28.4.2015. Viitattu 10.4.2018. (englanniksi)
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.