Doverin Demoni

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Doverin demoni on olento, joka on tiettävästi nähty Doverin kaupungissa Massachusettsissa 21. ja 22. huhtikuuta 1977.

Havainnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

17-vuotias William "Bill" Bartlett väitti, että ajaessaan autoa 21. huhtikuuta 1977 hän näki suurisilmäisen olennon, jolla oli "jäntevät sormet" ja hehkuvat silmät, rikkinäisen kivimuurin päällä Farm Streetillä Doverissa, Massachusettsissa. 15-vuotias John Baxter kertoi nähneensä samanlaisen olennon Miller Hill Roadilla samana iltana. Toinen 15-vuotias, Abby Brabham, väitti nähneensä olennon seuraavana iltana Springdale Avenuella. Kaikki teinit piirsivät luonnoksia väitetystä olennosta. Bartlett kirjoitti luonnokseensa: "Minä, Bill Bartlett, vannon raamattupinon nimeen, että näin tämän olennon." Boston Globe -lehden mukaan "kartalle piirretyt havaintojen sijainnit olivat suorassa linjassa yli kahden mailin matkalla".

Jotkut ehdottivat, että olento olisi voinut olla varsa tai hirvenvasa. Poliisi kertoi Associated Pressille, että teini-ikäisten raportoimat olennot "eivät todennäköisesti olleet muuta kuin koulun loma-ajan huijaus".

Populaarikulttuurissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2009 The Dover Demon oli mukana amerikkalaisen kauhutelevisiosarjan Lost Tapes jaksossa, joka esitettiin Animal Planetilla.

Doverin demoni esiintyy hahmona yhdysvaltalaisessa sarjakuvasarjassa Proof, jossa esiintyy useita muita kryptozoologian olentoja. Sarjakuvassa se on olento, joka pystyy näkemään tulevaisuuteen. Se esiintyy toisessa samankaltaisessa sarjakuvasarjassa nimeltä The Perhapanauts. Doverin demoni esiintyy lyhyesti myös sarjakuvissa The Pound: Ghouls Night Out ja Hack/Slash: Entry Wound.

Doverin demoni esiintyy myös verkkosarjakuvassa Gunnerkrigg Court.

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Dover Demon