Dorothy Stringer High School

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Dorothy Stringer High School on urheiluun erikoistunut oppilaitos 11-16-vuotialle ja se sijaitsee Brightonissa, Englannissa, samalla kampusalueella Balfour Primary School-, Varndean School- ja Varndean College -oppilaitosten kanssa. Balfour Primary Schoolia lukuun ottamatta oppilaitokset toimivat aikaisemmin eri koulutusmuodoissa, sillä esimerkiksi Dorothy Stringer High School oli secondary modern school, kun taas Varndean College ja Varndean School olivat tyttö- ja poikakoulu.

Vuonna 2003 Dorothy Stringer High School oli yksi muutamasta koulusta, jotka olivat mukana yksityisrahoitusaloitteessa. Dorothy Stringer High Schoolin kohdalla tämä tarkoitti uuden liikuntahallin rakentamista sekä uutta musiikki- ja ICT-kalustoa.

Palkinnot ja aloitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dorothy Stringer High School sai Vihreän lipun vuonna 1998 ympäristötietoisuudestaan ja aktivismistaan. Tänäkin päivänä se on Brightonin ainoa lipun saanut toisen asteen oppilaitos. 1990-luvun loppupuolella koulussa tehdyt ympäristölliset muutokset keskittyivät kierrätykseen, energiaan sekä koulun ilmeen kohentamiseen.

Vuonna 2002 koulu erikoistui urheiluun, minkä vuoksi oppilailla on urheilullista koulutusta kaksi tuntia viikossa. Urheiluun erikoistuminen on tuonut mukanaan muun muassa entisen liikuntahallin purkamisen ja uuden, kaksi kertaa suuremman liikuntahallin rakentamisen, missä on lisäksi erillinen tanssistudio, kuntosali ja pukuhuoneet.

Dorothy Stringer High School on myös mukana muun muassa Hyvä koulu -hankkeessa ja se on Big Lottery -rahaston tulojen, sekä Euroopan Unionin III A -ohjelman avustusten saaja.

Tapahtumat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palkintojen jako[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tässä tilaisuudessa oppilaille jaetaan akateemisten ja oppimäärään kuulumattomien aineiden palkintoja edeltävän vuoden työstään ja esityksistään. Tilaisuudessa jaetaan 120 palkintoa, kuten ala-asteella saavutuksista ja vaivannäöstä, yläasteella ainekohtaisista saavutuksista ja panoksesta musiikkiin, näyttämötaiteeseen, ympäristöprojekteihin ja muihin tapahtumiin. Monet näistä palkinnoista on nimetty henkilökunnan entisten ja arvovaltaisten henkilöiden mukaan. Tilaisuuteen kuuluu myös johtajapojan ja -tytön, sekä vieraan pitämät puheet. Lisäksi koulun orkesteri ja kuoro, sekä yhä useammin myös muut musiikkiryhmät, esiintyvät.

Joululaulutapahtuma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joululaulutapahtumaa vietetään joulukuussa lukukauden viimeisenä torstaina St Peterin kirkossa. Perinteinen Nine Lessons and Carols -tapahtuma kokoaa yhteen koulun suuren, noin 150 oppilaan kuoron sekä 200-300 henkilön seurakunnan.

Koulun näytelmä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Neljänä iltana esitettävä tapahtuma sisältää monen oppilaan esityksiä, ryhmien koko vaihdellen esityksen, musikaalin tai näytelmän mukaan. Tapahtumassa on esitetty muun muassa Stephen Schwartzin ja John-Michael Telebakin Godspell vuonna 2003, Cole Porterin Anything Goes vuonna 2004, Sofokleen Antigone-tragediaan perustuvan Seamus Heaneyn The Burial at Thebes vuonna 2005, Lionel Bartin Oliver! vuonna 2006 ja sovitus William Goldingin Kärpästen herrasta vuonna 2007. Myös Shakespearen Romeo ja Julia on esitetty tapahtumassa vuonna 2008.

Tanssiesitys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tässä kaksi päivää kestävässä tapahtumassa monet eri tanssiryhmät esittävät oman esityksensä, jota harjoitellaan tapahtumaa edeltänyt vuosi. Tanssiryhmien koko vaihtelee kahdesta jopa yli kahteenkymmeneenviiteen.

Kesäkonsertti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kouluvuoden viimeisessä tapahtumassa koulun kuoro ja orkesteri esiintyvät. Tämä tapahtuma on erityisen merkittävä 11. vuoden oppilaille, joista monet ovat liittyneet koulun musiikkitoimintaan aloittaessaan koulun ja jotka pian lähtevät koulusta valmistautuakseen GCSE-kokeisiin.

Urheilupäivä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Urheilupäivää vietetään paikallisella Withdean Stadiumilla ja siihen osallistuvat 7-9-luokkien oppilaat. Oppilaat viettävät koko aamupäivän kilpaillen juoksulajeissa ja kentällä. Voittajaluokka saa osakseen merkittävää huomiota.

Tapahtumaviikko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tällä lukukauden toiseksi viimeiselle viikolla muun muassa koulun orkesteri matkustaa ulkomaille, kuten Prahaan vuonna 2003, tehdään ympäristömatka ulkomaille, kuten Le Havreen vuonna 2004 ja matka Luoteis-Walesiin sekä muita pienempiä matkoja.

DiSH ja vuosikirja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2006 Dorothy Stringer High School muutti kuukausittaisen uutiskirjeensä muodon, lähestymistavan ja ulkoasun ja korvasi sen uudella. Panostaminen oppilaiden osallistumiseen johti oppilaiden kirjoitusryhmän perustamiseen. Uusi uutiskirje nimettiin DiSH:ksi ja se pyrkii olemaan olennainen ja merkittävä koulun oppilaille. Lisäksi uutiskirjeen sisältö on muuttunut lähemmäs aikakauslehteä. Osittain tästä muutoksesta johtuen, vuonna 2007 koulu jatkoi luomalla koulun ensimmäisen, virallisen vuosikirjan. Kirja sisälsi kuvia sen hetkisistä 11. vuoden opiskelijoista ajalta, jolloin he olivat tulleet kouluun, sekä tietoa matkoista ja palkinnoista, joita he olivat tehneet ja saavuttaneet.

Kiista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Syyskuussa 2009 paljastui, että eräs koulun henkilökunnan vanhempi jäsen oli pidätetty saman vuoden heinäkuussa epäiltynä säädyttömien lasten kuvien hallussapidosta. Dorothy Stringer High School yritti estää skandaalin ilmoittamalla ensin asiasta vanhemmille kirjeitse ja myöhemmin paikallislehdessä. Kyseinen opettaja erotettiin koulun henkilökunnasta välittömästi.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.