Doris McCarthy

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Doris McCarthy CM, O.Ont (7. heinäkuuta 1910, Calgary25. marraskuuta 2010) oli kanadalainen kuvataiteilija. Hän tuli tunnetuksi maisemamaalauksestaan. Vaikka hän asui ja työskenteli pääasiassa Ontariossa, hän kiersi maalaamassa muun muassa Costa Ricassa, Espanjassa, Italiassa, Japanissa, Intiassa, Englannissa ja Irlannissa. Parhaiten hänet tunnetaan kanadalaisten maisemien kuvauksista.

McCarthy opiskeli vuosina 19261930 Ontario College of Artissa. Vuodesta 1932 hän toimi opettajana Toronton Central Technical Schoolissa. Jäätyään eläkkeelle 1972 hän teki myös ensimmäisen matkansa arktiseen ympäristöön. Myöhemmän uransa aikana hän piti muun muassa kursseja kirjallisuudesta Toronton yliopistossa.

McCarthy julkaisi omaelämäkerralliset kirjat A Fool in Paradise (1990), The Good Wine (1991) ja Ninety Years Wise (2004). Hän oli Kanadan ja Ontarion ritarikuntien jäsen, voitti useita palkintoja ja kunnianosoituksia sekä lisäksi sai muun muassa mukaansa nimetyn gallerian Toronton yliopiston Scarboroughin-kampukselle.

Kirjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • A Fool in Paradise, 1990
  • The Good Wine, 1991
  • Ninety Years Wise, 2004

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä taiteilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.