Doraemon

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Doraemon-animesarjan päähahmot.

Doraemon (jap. ドラえもん) on Fujiko F. Fujion luoma manga, josta tehtiin sittemmin myös animesarja. Sarjakuvan päähenkilö on Doraemon, robottikissa, joka matkaa tulevaisuudesta auttamaan koulupoika Nobita Nobia. Sarjakuva alkoi ilmestyä vuonna 1969, ja sitä tehtiin yhteensä 1 344 tarinan verran. Doraemon on Japanissa erittäin suosittu ja tunnettu hahmo. Animesarjaa on esitetty useissa maissa ympäri maailman, ja se on tehnyt Doraemonista myös kansainvälisen ilmiön. Doraemonista on tehty lisäksi useita pitkiä elokuvia.

Päähahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Doraemon on robottikissa, joka on valmistettu Matsushiban robottitehtaalla 3. syyskuuta 2112. Se on väriltään sinivalkoinen, kuitenkin se oli alun perin keltavalkoinen. Doraemon pelkää hiiriä, sillä robottihiiri on purrut siltä korvat 2100-luvulla. Doraemonilla on taipumus joutua paniikkiin hätätilanteissa. Doraemon painaa 129,3 kiloa ja on 129,3 cm pitkä. Säikähtäessään Doraemon voi pinkaista juoksuun 129,3 kilometrin tuntinopeudella ja loikata 129,3 metriä.

Nobita Nobi (野比のび太) on neljäsluokkalainen, joka asuu Tokiossa ja on perheensä ainut lapsi. Nobita käyttää yleensä silmälaseja, poolopaitaa ja sortseja. Nobitalla on paljon vikoja. Hän on laiska, hidasälyinen, epäonninen ja kehno urheilussa. Tarinat saavatkin yleensä käyttövoimansa Nobitan kommelluksista. Nobitalla on kuitenkin vahva oikeudentaju, eikä hän epäröi auttaa muita, jos nämä joutuvat pulaan.

Shizuka Minamoto (源静香) on nokkela ja ystävällinen tyttö, johon Nobita on ihastunut ja jonka kanssa hän myöhemmin menee naimisiin. Shizuka rakastaa kylpemistä, bataatteja ja viulunsoittoa, joskin hän soittaa viulua huonosti.

Takeshi Gōda, (剛田武) lempinimeltään Gian, on suuri, voimakas ja äkkipikainen. Hänellä on yleensä yllään oranssi paita. Gian on huono kokki, ja hänellä on kamala lauluääni, mutta siitä huolimatta hän uskoo olevansa hyvä laulaja ja pakottaa muut kuuntelemaan laulamistaan. Osa tarinoista perustuu siihen, että Nobita ystävineen yrittää vältellä Gianin laulukonsertteja.

Suneo Honekawa (骨川スネ夫) on kerskuri, joka esittelee mielellään Nobitalle varakkuuttaan. Suneo ja Gian kiusaavat usein Nobitaa. Suneo on hyvä luonnontieteissä, ja hänellä on myös taiteellisia lahjoja.

Tämä sarjakuvaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.