Don Stroud

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Don Lee Stroud (1. syyskuuta 1942 Honolulu, Havaiji) on yhdysvaltalainen näyttelijä.

Stroud on näytellyt kahdessa Clint Eastwoodin elokuvassa, ensin Rautainen Coogan -elokuvassa vuonna 1968 ja sitten Joe Kidd -elokuvassa vuonna 1972. Lisäksi hänet muistetaan pienestä roolista James Bond -elokuvassa 007 ja lupa tappaa, Luojan tähden, paetkaa! -elokuvan pastorina sekä televisiosarja Ihmemies MacGyverin kahdesta jaksosta: Renegade (Luopio)- jaksossa tiukkana komentaja Hilliardina ja High Control (Valvontatehtävä)- jaksossa Jerry Kluge -nimisenä moottoripyöräjengin armottomana johtajana. Jaksossa näytteli myös jalkapalloilija Dick Butkus. Muita televisiorooleja muun muassa sarjoissa Murhasta tuli totta, Ritari Ässä, Charlien enkelit, Gunsmoke, Cannon, Virginialainen, Seikkailujen saari sekä Walker, Texas Ranger.

Vuonna 2012 Stroud nähtiin pienessä osassa Quentin Tarantinon ohjaamassa elokuvassa Django Unchained. Hän esitti elokuvassa sheriffiä nimeltä Bill Sharp.

Henkilökohtainen elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stroud joutui vuonna 1990 puukotetuksi, kun hän meni erään kahakan väliin. Hän sai kymmenen iskua, joista osa osui oikeaan silmään aiheuttaen pysyvän sokeuden ja näkyvän vamman.

Vapaa-aikanaan Stroud harrastaa surffausta. Hänellä on myös musta vyö karatessa.

Don Stroudin veli Duke Stroud on niin ikään näyttelijä, joka on esiintynyt muun muassa menestyselokuvassa Top Gun – lentäjistä parhaat.

Stroud muutti vuonna 2005 kotipaikkaansa Havaijille Kain saarelle vaimonsa Terin kanssa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]