Dodge Aspen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kaksiovinen Dodge Aspen.

Dodge Aspen on vuosina 1976–1980 valmistettu yhdysvaltalainen automalli, jota valmisti Chrysler Corporation.

Neliovinen Dodge Aspen.

Aspenilla oli sisarmalli, jota kutsuttiin nimellä Plymouth Volaré. Plymouthin versio erosi Aspenista vain hieman ulkonäöllisesti. Nämä ”F-body”-korisarjaa edustavat autot valittiin Yhdysvalloissa vuoden autoksi 1976.

Moottorivaihtoehtoja olivat aiemmasta malleista tutut 6-sylinterinen 225 cid -kokoinen noin 115 nethp (SAE) -tehoinen rivimoottori ja perinteiset 318cid ja 360 cid V8-pikkulohkomoottorit.

Farmarikorinen Dodge Aspen.

Aspenia sai neliovisena sedanina, farmarina ja kaksiovisena coupéna. Dodge Aspenin valmistus alkoi Dodge Dartin valmistuksen loputtua. Hetken aikaa Aspenia kutsuttiin A-body-sarjan edustajaksi, mutta nimitys vaihtui lähes hetimmiten F-bodyyn. Aspen olikin Dartiin verrattuna paljon hienostuneempi ja mukavuuspainotteinen. Vuonna 1978 sedan-mallin takavalot muuttuivat neliskulmaisiksi ja suuremmiksi. Vuonna 1980 etuvalot muuttuivat pyöreistä neliskulmaisiksi, minkä myötä konepelti ja etusäleikkö muuttuivat myös vähän. Aspen-malliston valmistus päättyi vuonna 1980, jonka jälkeen Chrysler aloitti Dodge Aries -malliston tekemisen.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä autoihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.