Dimension X

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Dimension X oli NBC:n science fiction kuunnelma-antologiasarja, jota esitettiin Yhdysvalloissa 8. huhtikuuta 1950 ja 29. syyskuuta 1951 välisenä aikana. Ohjaajina toimivat Fred Wiehe ja Edward King ja kuuluttajana ja kertojana Norman Rose.

Dimension X oli ensimmäisiä aikuisille suunnattuja sci-fi sarjoja radiossa. Ohjelmisto koostui pääasiassa aikaisemmin julkaistuista novelleista, joiden kirjoittajina olivat muun muassa Isaac Asimov, Robert Bloch, Ray Bradbury, Fredric Brown, Robert A. Heinlein, Murray Leinster, H. Beam Piper, Frank M. Robinson, Clifford D. Simak, William Tenn, Jack Vance, Kurt Vonnegut, Jack Williamson ja Donald A. Wollheim. Novellien dramatisoinnista vastasivat pääasiassa Ernest Kinoy ja George Lefferts. Molemmat kirjoittivat myös alkuperäiskäsikirjoituksia.

Sarjan kaikki 50 jaksoa ovat säilyneet. Ensimmäiset 13 jaksoa esitettiin suorina, loput olivat ennaltataltioituja.[1] NBC:n myöhempi kuunnelmasarja X Minus One (19551958) uudelleenkäytti useita sarjan käsikirjoituksia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]