Digivice

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vasemmalla on D3-mallinen Digivice ja oikealla perinteinen Digivice.

Digivicet ovat Digimon-animesarjoihin liittyviä kuvitteellisia laitteita. Sarjan alussa päähenkilöt tapaavat digimoninsa ja saavat Digivicet, jotka muistuttavat sekuntikelloa, mutta sisälsivät datatietoa, jonka avulla Agumon, Gabumon, Gomamon, Palmon, Piyomon, Plotmon ja Tentomon pystyvät Digivoitumaan ylemmille tasoille, eli digivoitumaan/digittymään. Aina, kun Valitut lapset saavat lisää voimaa digiviceihinsa, heidän digimoninsa pystyvät digivoitumaan uudelle tasolle.

Jokaisella valitulla lapsella on digimoninsa lisäksi myös oma Digivice. Digimon Zero Twossa uudet valitut lapset sekä Takeru ja Hikari saavat uudenlaiset Digivicet (jota kutsutaan nimellä D3), ja niiden, sekä Digieggien avulla uudet digimonit pystyvät harniskoitumaan, joka on vaihtoehtoinen muodonmuutos ylemmälle tasolle, sillä Digimon Zero Twossa Digimon-keisarin Pimeät Tornit estävät tavallisen digivoitumisen. Digivicejäkin on siis useita erilaisia.

Kolmannella tuotantokaudella (Digimon Tamers) digimon-kesyttäjät käyttävät D-Voima (jap. D-Arc, eng. D-Power) -nimistä Digivicea, joka kehittää tai antaa digimoneille erikoiskykyjä digikorttien avulla ja skannaa muita digimoneja. Janyu "Tao" Wong kutsuu niitä myös Arkeiksi, joilla hän aikoinaan toivoi lasten voivan kommunikoida digimonien kanssa ja ladata niihin liittyvää tietoa.

Neljännellä tuotantokaudella (Digimon Frontier) lapset käyttävät D-Tector (jap. D-Scanner) digiviceä ja spiritejä muuntautuakseen digimoneiksi. Viidennellä kaudella lasten digivicet ovat nimeltään Data Link Digivicejä, joiden lisäksi Bio Link Digivicellä voi muuntautua itse digimoniksi. Kuudennella kaudella lapset käyttävät Fusion Loader nimistä digivicea luomaan hybridi-digimoneja.

Sarjassa Digimon Universe: Appli Monsters lapset käyttävät AppliDrive nimistä Digivicea kehittääkseen Appmoninsa korkeammalle tasolle.