Digimon Adventure tri.

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Digimon Adventure tri)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Digimon Adventure tri.
デジモンアドベンチャー tri.
(Dejimon Adobenchā tri.)
Genre - toiminta
- seikkailu
- scifi
Elokuva: Reunion
Ohjaaja Keitaro Motonaga
Studio Toei Animation
Julkaisupäivämäärä
Kesto 86 min
Elokuva: Determination
Ohjaaja Keitaro Motonaga
Studio Toei Animation
Julkaisupäivämäärä
Kesto 88 min
Elokuva: Confession
Ohjaaja Keitaro Motonaga
Studio Toei Animation
Julkaisupäivämäärä
Kesto 105 min
Elokuva: Loss
Ohjaaja Keitaro Motonaga
Studio Toei Animation
Julkaisupäivämäärä
Kesto 82 min
Elokuva: Coexistence
Ohjaaja Keitaro Motonaga
Studio Toei Animation
Julkaisupäivämäärä
Kesto 89 min
Elokuva: Future
Ohjaaja Keitaro Motonaga
Studio Toei Animation
Julkaisupäivämäärä
Kesto 98 min

Digimon Adventure tri. (jap. デジモンアドベンチャーtri., Dejimon Adobenchā Torai) on japanilainen Toei Animationin toteuttama kuusiosainen anime-elokuvien sarja, joka toimi jatko-osana animesarjoille Digimon Adventure ja Digimon Zero Two. Sarjalla juhlitaan Digimon-animesarjojen 15-vuotistaivalta.

Ensimmäinen elokuva Reunion (jap. 再会, Saikai) sai ensi-iltansa 21. marraskuuta 2015, toinen elokuva Determination (jap. 決意, Ketsui) 12. maaliskuuta 2016, kolmas elokuva Confession (jap. 告白, Kokuhaku) 24. syyskuuta 2016, neljäs elokuva Loss (jap. 喪失, Sōshitsu) 25. helmikuuta 2017, viides elokuva Coexistence (jap. 共生, Kyōsei) 30. syyskuuta 2017 ja viimeinen elokuva Future (jap. ぼくらの未来, Boku-ra no Mirai) 5. toukokuuta 2018. Elokuvat julkaistiin Japanin ulkopuolella englanniksi tekstitettyinä Crunchyrollin, Hulun ja AnimeLabin välityksellä, sekä muutettuna 26 jakson mittaiseksi animesarjaksi, kunkin jakson ilmestyessä päivää ennen elokuvaesitysten ensi-iltaa.[1][2][3][4]

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Chapter 1: Reunion[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

On kulunut kolme vuotta taistelusta BelialVamdemonia vastaan. Taichi opiskelee nykyään Tsukishiman lukiossa, mutta näkee harmikseen ystäviään enää harvoin. Sillä välin useissa sähkölaitteissa ympäri Odaiban aluetta alkaa esiintyä outoja häiriöitä. Juuri ennen Taichin jalkapallo-ottelun alkua, Kuwagamon ilmestyy ja paljastuu sähköhäiriöiden aiheuttajaksi. Se muuttuu kokonaan fyysiseen muotoon ja aiheutta vakavia tuhoja koko kaupungille. Juuri kun se on aikeissa hyökätä Taichin kimppuun, hänen Digivicensa hohtaa ja Agumon ilmestyy. Agumon digivoituu Greymoniksi ja käy taistoon Kuwagamonia vastaan. Kaksi digimonia siirtyät portaalin kautta Hanedan lentoasemalle, minne Taichi saa kyydiin Daigo Nishijimalta, yhdeltä koulunsa opettajista. Kaksi muuta Kuwagamonia ilmestyvät, jolloin toiset Valitut lapset ja näiden digimonkumppanit tulevat avuksi. He tuhoavat kaksi Kuwagamonia, mutta salaperäinen musta käsi vie kolmannen takaisin Digimaailmaan.

Tämän jälkeen Valitut lapset alkavat tutkia syitä vääristymien aiheuttajiksi epäiltyjen Kuwagamonien ilmestymiseen. Taichi ja Yamato vierailevat Nishijiman työhuoneessa ja saavat selville, että tämä kuuluu digimoneja tarkkailleeseen hallituksen organisaatioon, ja kuinka nämä tutkivat parhaillaan Kuwagamonien kaltaisia ”tartutettuja digimoneja”. Koushiro luo järjestelmän, jolla heidän digimonkumppaninsa pääsevät helpommin paikalle, ja kehittää Taichille erikoiset lasit vääristymien havaitsemiseksi. Taichi on kuitenkin alkanut pelätä tuhoa ja sivullisia uhreja, joita heidän toimensa Valittuina lapsina voivat mahdollisesti aiheuttaa. Seuraavana päivänä kolmannen Kuwagamonin aiemmin pois vetänyt digimon, Alphamon, ilmestyy maailmanpyörä Daikanranshan lähettyville ja näyttää jahtaavan pientä digimonia, jota etsii myös Meiko Mochizuki, Taichin naapuriin muuttanut ja Tsukishiman lukioon tullut uusi tyttö. Alphamonin osoittautuessa liian voimakkaaksi muille, Yamato yrittää saada Taichin lopettamaan epäröinnin, minkä jälkeen Agumon ja Gabumon digivoituvat Omegamoniksi asti ja ajavat Alphamonin takaisin Digimaailmaan. Tämän jälkeen Meiko paljastaa olevansa myös Valittu lapsi ja että Alphamonin jahtaama digimon, Meicoomon, on hänen kumppaninsa.

Reunion sai ensi-iltansa Japanissa 21. marraskuuta 2015 ja julkaistiin internetissä jaettuna jaksoiksi 1–4.[5] Englanniksi jälkiäänitetty versio esitettiin Fathom Events -tapahtumassa 15. syyskuuta 2016 ja se ilmestyi elokuvateattereihin Pohjois-Amerikassa lokakuussa 2016.[6]

Chapter 2: Determination[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joun opiskellessa kotona yliopiston pääsykokeita varten, muut Valitut lapset digimonkumppaneineen viettävät aikaa majatalossa ja sen kuumissa lähteissä, joissa heidän seuraansa liittyvät myös Nishijima ja tämän kollega Maki Himekawa. Matkan aikana Piyomon ja Meicoomon eksyvät muista ja päätyvät miesten alueelle. Matkan jälkeen Himekawa ja Nishijima yrittävät testata uusia aseitaan tartutettuun Orgamoniin. Aseet eivät tehoa, mutta Leomon ilmestyy ja vie Ogramonin takaisin Digimaailmaan. Myöhemmin Mimi suunnittelee koulun tulevaa festivaalia ehdottamalla cheerleading-tyylistä kahvilaa ja myöhemmin yrittää taistella yksin Orgamonia vastaan suojellakseen digimoneja huonolta maineelta, mutta Togemonin hyökkäys tuleekin aiheuttaneeksi erään helikopterin putoamisen taivaalta. Leomon löytää tiensä Valittujen lasten luokse ja selittää todistaneensa kuinka Orgamon altistui tartunnalle. Mimi saa kuitenkin sekä Koushirolta että omilta luokkatovereiltaan moitteita itsepäisyydestään. Murehtiessaan sitä, Jou kertoo hänelle vältelleensä taisteluita digimoneja vastaan ollakseen aikuistuneempi, mutta pitää salaa itseään pelkurina.

Gomamon karkaa Joun luota, kun taas Koushiro saa salaperäisen digitaalisella koodilla kirjoitetun viestin. Koulun festivaalipäivänä Meiko tukee Mimin ideaa cheerleading-kahvilasta, samalla kun digimonit hiipivät salaa paikalle ja voittavat pukukilpailun kautta ilmaista ruokaa. Gomamon kertoo Joulle karanneensa, koska Joe ei halunnut enää taistella tämän rinnalla, minkä jälkeen Jou poistuu paikalta vihaisena. Sillä hetkellä joku, joka näyttää Digimon-keisariksi jälleen ryhtyneeltä Ken Ichijoujilta, sieppaa Meicoomonin. Palmon, Gomamon sekä osittain tartunnalle altistunut Leomon lähtevät perään, mutta kohtaavat tartutetun version Imperialdramonista. Hikarin onnistuu taivutella Jou palaamaan taistelemaan digimonkumppaninsa rinnalle. Päästyään ohi epäilyistään, Jou saa Gomamonin digivoitumaan Mega-muotoonsa Vikemoniksi, Mimin itse saadessa tämän jälkeen Palmon digivoitumaan omaan Mega-muotoonsa Rosemoniksi. Vaikka he onnistuvat voittamaan Imperialdramonin ja Digimon-keisari päästää Meicoomonin, Leomonin tartunnan järkyttämä Meicoomon muuttuu vihamieliseksi, tappaa Leomonin ja pakenee vääristymään. Tällöin Himekawa paljastaa Nishijimalle Meicoomonin olevan tartuntojen aiheuttaja.

Determination sai ensi-iltansa 12. maaliskuuta 2016 ja julkaistiin internetissä jaettuna jaksoiksi 5–8.[7] Englanniksi jälkiäänitetty versio esitettiin Anime Expo -tapahtumassa 1. heinäkuuta 2017.

Chapter 3: Confession[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Meikon ollessa syvästi traumatisoitunut Meicoomonin käytöksestä, Koushiro luulee Meicoomonin altistuneen tartunnalle ja pakottaa muut kumppanidigimonit karanteeniin. Yamato vaatii Himekawalta ja Nishijimalta tietoja, mutta Himekawa pitää yhä salassa sen, että Meicoomon on tartuntojen aiheuttaja tai sen, että Daisuke, Miyako, Iori ja Ken ovat kadonneet. Takeru huomaa Patamonissa jotain outoa, kun tämä yhtäkkiä puree häntä. Hän ottaa Patamonin mukaansa kotiin ja muut kumppanidigimonit vaativat päästä myös ulos. Huomattuaan olevansa tartutettu, Patamon pyytää Takerua lopettamaan hänet, jos hänestä tulee Meicoomonin kaltainen. Yöllä sähkölaitteisiin ilmestyy salaperäinen viesti kertoo ”digimonien tulevan pian vapautumaan”. Patamonin kerrottua tartunnastaan muille digimoneille, Hikarin kehoon asettunut Digimaailmaan tasapainoa valvova Homeostasis kertoo, että tartunta aiheuttaa Digimaailman lopullisen katoamisen ja kaiken ihmisten teknologian tuhoutumisen, ellei sen pysäyttämiseksi tehdä suurta uhrausta. Salakuunnellut Himekawa epäilee, että Homeostasis aikoo viimeisenä keinonaan pysäyttää tartunnan ”uudelleenkäynnistämällä” Digimaailman, kun Meicoomon seuraavan kerran ilmestyy. Tailmon ymmärtää, että sen myötä hän ja muut digimonit menettäisivät kaikki muistonsa ihmiskumppaneistaan. Digimonit päättävät ottaa kaiken irti viimeisistä hetkistään näiden kanssa, mutta Agumon ja Tentomon kertovat Taichille ja Koushirolle uudelleenkäynnistyksestä.

Tajuttuaan Meicoomonin tartunnan aiheuttajaksi, Koushiro keksii lopulta keinon tartunnan pysäyttämiseksi. Pian Meicoomon ilmestyy Tokion kansainvälisen messukeskuksen luokse ja kumppanidigimonit yrittävät lähettää hänet takaisin vääristymään. Mutta Meicoomon muuttuu Ultimate-muotoon Meicrackmon Vicious Modeksi ja saa etulyöntiaseman. Takerun estoista huolimatta Patamon osallistuu taisteluun, mutta tartunta ottaa hänestä vallan ja tartuttaa kaikki muutkin digimonit paitsi Tentomonin. Uudelleenkäynnistyksen laskuri ilmestyy ja Koushiro luo kuution muotoisen kentän, jossa hän varmuuskopiodataa käyttäen voisi palauttaa tartutetut digimonit entiselleen ja suojella näitä uudellenkäynnistymiseltä. Tentomon digivoituu omaan Mega-muotoonsa HerculesKabuterimoniksi ja saa muut digimonit taistelemaan tartuntojansa vastaan. Hän vie heidät ja Meicrackmonin vääristymän läpi juuri ennen uudelleenkäynnistyksen tapahtumista. Viikon kuluttua, Valitut lapset päättävät mennä katsomaan mitä digimoneille tapahtui. Meiko kertoo kuinka tapasi Meicoomonin kuusi vuotta sitten ja kuinka hänen isänsä, professori Mochizuki, havaitsi sillä erikoisia voimia. Koska oli salannut totuuden Meicoomonista jo siitä asti, Meiko ei uskonut ansaitsevansa enää nähdä tätä. Päästyään Digimaailmaan Kenin Digivicen ja D-päätteen avulla sekä Tunnustensa voimalla, Valitut lapset näkevät hetkellisesti Alphamonin ja sitä vastaan taistelevan digimonin nimeltä Jesmon. Lopulta he löytävät muistinsa menettäneet ja In-Training -muotoihinsa palautuneet kumppaninsa. Digimaailmaan lapsia seurannut Himekawa tapaa Digimon-keisarin, joka paljastuu Gennain näköisen ilkeän miehen käyttämäksi holograafiseksi valeasuksi. Lisäksi Meicoomonilla oli yhä muistot Meikosta.

Confession sai ensi-iltansa 24. syyskuuta 2016 ja julkaistiin internetissä jaettuna jaksoiksi 9–13.[8] Englanniksi jälkiäänitetty versio esitettiin Anime Expo -tapahtumassa 1. heinäkuuta 2017.

Chapter 4: Loss[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Takaumakohtauksessa paljastuu, että Himekawa ja Nishijima olivat kolmen tuntemattoman henkilön ohella olleet Valittuja lapsia ennen Taichin ja muiden aikaa. Taistelussa Pimeyden valtiaita vastaan neljä kumppanidigimonia, Orochimon, Hippogriffomon, Triceramon ja LoaderLiomon, digivoituivat Xuanwumoniksi, Zhuqiaomoniksi, Qinglongmoniksi ja Baihumoniksi, jotka antoivat lisävoimia Himekawan kumppanille Megadramonille Pimeyden valtiaiden voittamiseksi, mutta samalla Megadramon kuoli eikä syntynyt uudelleen.

Nykyhetkessä Valitut lapset rakentavat Digimaailmassa uudelleen välejään muistinsa menettäneihin kumppanidigimoneihinsa. Nämä kehittyvät pian Rookie-muotoihinsa, mutta Piyomon ei luota Soraan, eivätkä Taichi ja Yamato osaa lohduttaa Soraa. He löytävät Meicoomonin ja huomaavat tämän muistojen säilyneen. Lisäksi heidän kimppuunsa hyökkää Mugendramon, joka lähettää heidät kaikki eri puolille Digimaailmaa. Sora ja Piyomon löytävät seurastaan Meikon, joka oli muuttanut mielensä ja tullut itsekin Digimaailmaan. Todellisessa maailmassa Nishijima alkaa tutkia Himekawan salaisia tiedostoja ja muistaa kuinka Himekawa oli nuorempana halunnut uudelleenkäynnistää Digimaailman herättääkseen Megadramonin jälleen henkiin. Hän tapaa Huckmonin, Jesmonin Rookie-muodon, joka toimi nyt Gennain sijasta Homeostasiksen viestintuojana ja oli tarkkaillut tartuntoja alusta asti. Huckmon kertoo olennon nimeltä Yggdrasil saaneen Gennain käsiinsä ja käyttävän aseenaan ”Libraa”, jolla hän tarkoitti Meicoomonia.

Hylätyksi itsensä tuntenut Meicoomon hyökkää Meikon kimppuun, mutta rauhoittuu kun Meiko sanoo olevansa nyt hänen tukenaan. Digimon-keisariksi naamioitunut "Pimeä Gennai" hyökkää, ja paljastettuaan oikean olomuotonsa hän yrittää napata Meicoomonin ja varastaa Soran Digivicen. Valittujen lasten kokoonnuttua takaisin yhteen, Pimeä Gennai paljasti viimeaikaisten tapahtumien olevan osan Yggdrasilin suunnitelmaa eristää ihmiset ja digimonit toisistaan lopullisesti. Hän oli järjestänyt Digimaailman uudelleenkäynnistyksen tuomaan takaisin kaikki todellisessa maailmassa kuolleet digimonit, jotka eivät voineet syntyä uudestaan, sekä käyttämään tartutettujen digimonien armeijaa ihmisten tuhoamiseksi. Sillä välin Himekawa löytää Bakumonin, Megadramonin Rookie-muodon, mutta menettää järkensä huomauttuaan tämän menettäneen muistonsa. Pimeä Gennai usuttaa Mugendramonin ja MetalSeadramonin Valittujen lasten kimppuun, mutta Taichi ja Yamato saavat Agumonin ja Gabumonin digivoitumaan jälleen WarGreymoniksi ja MetalGarurumoniksi, jotka tuhoavat MetalSeadramonin. Lisäksi Soraan luottamaan oppinut Piyomon saa kyvyn digivoitua omaan Mega-muotoonsa Hououmoniksi, joka HerculesKabuterimonin sekä Patamonin Mega-muodon, Seraphimonin, avulla tuhoaa Mugendramonin. Sillä välin Pimeä Gennai uhkaa tappaa Meikon ja melkein kuristaa tämän hengiltä, jolloin järkyttynyt Meicoomon muuttuu jälleen Meicrackmon Vicious Modeksi.

Loss sai ensi-iltansa 25. helmikuuta 2017 ja julkaistiin internetissä jaettuna jaksoiksi 14–17.[9] Englanniksi jälkiäänitetty versio julkaistiin 1. helmikuuta 2018.[10]

Chapter 5: Coexistence[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Meicrackmon alkaa avata useita vääristymiä Digimaailman ja todellisen maailman välille. Useat tartunnalle altistuneet digimonit menevät niiden läpi, mutta jämähtävät todellisessa maailmassa paikoilleen. Useat satelliitit ja kommunikaatiolaitteet ympäri maailmaa sekoavat. Lisäksi Digimaailman kasvit ja maaperä alkavat käyttäytyä niin kuin Valitut lapset olisivat vihollisia. Huckmon kertoo Nishijimalle ja professori Mochizukille Meicoomonin eli ”Libran” syntyneen Apocalymonin datan jäänteestä ja että Meicoomonin muuttuminen Meicrackmoniksi johtui ennemminkin mutaatiosta eikä digievoluutiosta. Meikosta tuli Valittu lapsi, jotta ”Libra” pysyisi vakaana, ja Meicoomon rauhoittuikin yleensä aina Meikon läsnäolosta. Mutta pimeyden voiman liian pitkä pidättäytyminen oli tehnyt siitä niin voimakkaan, että Homeostasiksen mielestä ainoa ratkaisu oli tuhota Meicoomon lopullisesti. Nishijima vastustaa päätöstä, mutta hallituksen edustajat olivat samaa mieltä Homeostasiksen kanssa. Lapset päätyvät takaisin oikeaan maailmaan, mutta ihmiset pelkäävät heidän digimonejaan. He piilottavat digimoninsa Koushiron tietokoneeseen ennen kuin poliisi pidättää heidät. Nishijima järjestää heidät vapaiksi ja vie heidät Tsukishiman lukioon vältelläkseen median huomiota.

Kun lapset kuulevat totuuden Meicoomonin alkuperästä ja Homeostasiksen suunnitelmista, he päättävät estää Meicoomonin tuhoamisen. Aamulla Meicrackmon ilmestyy Tokioon ja kumppanidigimonit päättävät taistella. Mutta sitten Jesmon saapuu ja Meicrackmon ”mutatoituu” Mega-muotoon Raguelmoniksi. Homeostasis asettuu jälleen Hikarin kehoon ja yrittää kehottaa lapsia antamaan Jesmonin tappaa Raguelmonin. He päätyvät Digimaailmaan, jossa Alphamon liittyy taisteluun. Alphamonin voimakas hyökkäys pakottaa kuusi kumppanidigimonia In-Training -muotoihinsa, jättäen jäljelle vain Omegamonin, Raguelmonin ja Jesmonin. Sillä välin Bakumonia epätoivoisesti etsivä ja mielenterveydeltään yhä enemmän järkkynyt Himekawa on ajautunut Pimeyden Merelle, jonka aallot nielaisevat ja oletettavasti hukuttavat hänet. Nishijima aistii tämän ja syyttää itseään. Meiko masentuu niin pahasti, että pyytää toisia tuhoamaan Raguelmonin. Taichi aikoo suostua tähän, mutta muut vastustavat. Mutta taistelun aikana Taichi ja Nishijima putoavat Jesmonin vahingossa aiheuttamaan suuren halkeamaan ja Hikarin järkyttyminen saa Nyaromonin digivoitumaan korruptoituneeseen Mega-muotoonsa Ophanimon Falldown Modeksi. Ophanimon ja Raguelmon yhdistyvät voimakkaaksi digimoniksi nimeltä Ordinemon. Todellisessa maailmassa ilmenee maailmanlaajuinen sähkökatko ja tartutetut digimonit alkavat jälleen liikkua. Yggdrasilin toiveiden mukaisesti Ordinemon alkaa yhdistää todellista maailmaa osaksi Digimaailmaa. Yamato poimii maasta Taichilta jääneet lasit ja johtaa muut jatkamaan eteenpäin.

Coexistence sai ensi-iltansa 30. syyskuuta 2017 ja julkaistiin internetissä jaettuna jaksoiksi 18–21.[11] Englanniksi jälkiäänitetty versio julkaistiin 10. toukokuuta 2018.[10]

Chapter 6: Future[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valitut lapset ovat alla päin Taichin ja Nishijiman katoamisista ja palaavat takaisin todelliseen maailmaan. Hikari oli järkyttyneempi kuin kukaan ja altistui kovalle kuumeelle. Kun Ordinemon ilmestyy Tokioon, Takeru jää pitämään hänestä huolta muiden lähtiessä taistelemaan. Ordinemon on kuitenkin liian voimakas vastustaja Valituille lapsille, jolloin Huckmon ilmestyy heidän luokseen ja kertoo Homeostasiksen aikovan uudelleenkäynnistää kaiken todellisen maailman digiteknologian. Tämä kuitenkin romahduttaisi ihmiskunnan nykyisen infrastruktuurin, minkä vuoksi Koushiro aikoo etsiä vaihtoehtoisen ratkaisun. Sillä välin Taichi ja Nishijima ovat päätyneet salaperäiseen laitokseen, jossa Daisukea, Keniä, Miyakoa, Ioria ja oikeaa Gennaita oli pidetty vankeina viime kuukausien ajan. Pahasti haavoittunut Nishijima kertoo totuuden Himekawan menneisyydestä ja tämän osallisuudesta Yggdrasilin juoniin. Daisuke ja muut olivat saaneet tietää Yggdrasilista ja siksi Alphamon ja Pimeä Gennai olivat alun perin vanginneet heidät. Pimeä Gennai saapuu paikalle ja sabotoi vankiensa elossapitojärjestelmää. Heidän ainoana pelastuksena oli lähettäminen todelliseen maailmaan. Koska heidän lisäkseen oli vain yksi ylimääräinen pelastuskapseli, laitoksen itsetuhomekanismin aktivoituessa Nishijima jää kuolemaan, jotta Taichi voisi pelastaa Daisuken ja muut.

Meiko houkuttelee Ordinemonin merelle, missä toiset Valitut lapset käyvät uudelleen taisteluun sitä vastaan. Hikari saa Wizardmonilta näyn, jossa Tailmon puhuu hänelle ja kertoo ”kaiken valon olevan Meicoomonissa”. Kuultuaan Hikarin näystä, Koushiro saa selville, että kaikkien digimonien, joiden oli tarkoitus menettää muistonsa Digimaailman uudelleenkäynnistyksen myötä, muistot olivat tallentuneet Meicoomoniin, minkä vuoksi Meicoomon ei menettänyt omia muistojaan. Meikon avulla Koushiro saa tiedoston auki ja kaikki digimonit saavat muistonsa takaisin. Jesmon auttaa pelastamaan Tailmonin Ordinemonin sisältä ja todellisen maailman uudelleenkäynnistys saadaan estettyä, mutta Yggdrasil lähettää Ordinemoniin uutta dataa Tailmonin mukana menetetyn datan tilalle. Daisuken ryhmän päätyessä sairaalaan toipumaan, Taichi palaa muiden luokse ja päättää Yamaton kanssa, että heidän on asetettava maailman tulevaisuus Meicoomonin pelastamisen edelle. Kumppanidigimonit digivoituvat Mega-muotoihinsa, mukaan lukien Tailmon todelliseen Mega-muotoonsa Holydramoniksi. Meikon Digivicen antamilla voimilla Hououmon, HerculesKabuterimon, Rosemon, Vikemon, Seraphimon ja Holydramon yhdistyvät Omegamonin kanssa, joka siirtyy normaalista muodostaan Merciful Modeen ja tuhoaa Ordinemonin, jolloin Meicoomon tuhoutuu myös. Pimeä Gennai kerää talteen Ordinemonista jäljelle jääneen Apocalymonin dataa sisältävän pienen mustan kuution ja poistuu todellisesta maailmasta, alkaen pohtia seuraavaa siirtoaan.

Meikon perhe muuttaa takaisin entiseen kotikaupunkiinsa Tottoriin, Homeostasis pakottaa Yggdrasilin sammumaan ja Koushiro alkaa kehittää keinoa, jolla Digimaailmaan olisi mahdollista päästä ilman D-3 -Digivicejen apua. Jouluaattona Taichi ja muut soittavat Meikolle, mutta Taichin ollessa kyvytön sanomaan asiaansa itse, Agumon sanoo hänen puolestaan, että vaikka mitä tapahtuisi, he olisivat aina ystäviä.

Future sai ensi-iltansa 5. toukokuuta 2018 ja julkaistiin internetissä jaettuna jaksoiksi 22–26.[12] Englanniksi jälkiäänitetty versio julkaistiin 20. syyskuuta 2018.[10]

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Natsuki Hanae  … Taichi Yagami  
 Yoshimasa Hosoya  … Yamato Ishida  
 Suzuko Mimori  … Sora Takenouchi  
 Mutsumi Tamura  … Koushiro Izumi  
 Hitomi Yoshida  … Mimi Tachikawa, Meikon äiti  
 Junya Ikeda  … Jou Kido  
 Junya Enoki  … Takeru Takaishi  
 M·A·O  … Hikari Yagami  
 Miho Arakawa  … Meiko Mochizuki  
 Chika Sakamoto  … Koromon/Agumon/Greymon/MetalGreymon/WarGreymon  
 Mayumi Yamaguchi  … Tsunomon/Gabumon/Garurumon/WereGarurumon/MetalGarurumon  
 Atori Shigematsu  … Pyocomon/Piyomon/Birdramon/Garudamon/Hououmon, Yuuko Yagami (Taichin äiti)  
 Takahiro Sakurai  … Motimon/Tentomon/Kabuterimon/AtlurKabuterimon/HerculesKabuterimon  
 Kinoko Yamada  … Tanemon/Palmon/Togemon/Lilimon/Rosemon  
 Junko Takeuchi  … Pukamon/Gomamon/Ikkakumon/Zudomon/Vikemon  
 Miwa Matsumoto  … Tokomon/Patamon/Angemon/HolyAngemon/Seraphimon  
 Yuka Tokimitsu  … Nyaromon/Plotmon/Tailmon/Angewomon/Holydramon  
 Yukiko Morishita  … Meicoomon/Meicrackmon/Raguelmon  
 Daisuke Namikawa  … Daigo Nishijima  
 Yūko Kaida  … Maki Himekawa  
 Shunsuke Takeuchi  … Huckmon/Jesmon  
 Hiroaki Hirata  … ”Digimon-keisari” / Pimeä Gennai, kertoja, Leomon  
 Yutaka Aoyama  … professori Mochizuki (Meikon isä)  
 Chiaki Matsuzawa  … DMT Newsin uutistenlukija  
 Hisao Egawa  … Orgamon  
 Yasuhiro Takato  … Elecmon  
 Kaori Ishihara  … Bakumon  
 Susumu Chiba  … Susumu Yagami (Taichin isä)  

[5][13][14][15][16]

Alphamon ei puhu elokuvissa lainkaan, kun Daisuke Motomiya, Miyako Inoue, Iori Hida ja Ken Ichijouji nähdään vain vilaukselta elokuvissa Reunion ja Future.

Englanninkieliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Joshua Seth  … Tai Kamiya[a], Motimon  
 Vic Mignogna  … Matt Ishida[b]  
 Colleen Villard  … Sora Takenouchi, Meikon äiti, Tapirmon  
 Mona Marshall  … Izzy Izumi[c]  
 Philece Sampler  … Mimi Tachikawa  
 Robbie Daymond  … Joe Kido  
 Johnny Yong Bosch  … T.K. Takaishi[d]  
 Tara Sands  … Kari Kamiya[e]  
 Cristina Vee  … Meiko Mochizuki  
 Doug Erholtz  … Koromon, Daigo Nishijima  
 Tom Fahn  … Agumon  
 Kyle Hebert  … Greymon/MetalGreymon/WarGreymon/Omnimon  
 Kirk Thornton  … Tsunomon/Gabumon/Garurumon/WereGarurumon/MetalGarurumon/Omnimon  
 Cherami Leigh  … Yokomon/Biyomon, Maki Himekawa  
 Melodee Spevack  … Birdramon/Garudamon/Phoenixmon, Joen äiti  
 Jeff Nimoy  … Tentomon/Kabuterimon/MegaKabuterimon/HerculesKabuterimon, Pimeä Gennai  
 Anna Garduno  … Tanemon/Palmon  
 Mari Devon  … Togemon  
 Dorothy Fahn  … Lillymon/Rosemon, Yuuko Kamiya[f]  
 R. Martin Klein  … Bukamon/Gomamon/Ikkakumon  
 Michael Sorich  … Zudomon/Vikemon, Elecmon  
 Laura Summer  … Tokomon/Patamon  
 Dave Mallow  … Angemon (Reunion)  
 Jamieson Price  … Angemon/MagnaAngemon/Seraphimon (elokuvasta Confession asti)  
 Kate Higgins  … Nyaromon/Salamon/Gatomon/Angewomon, Meicoomon/Meicrackmon/Raguelmon  
 Todd Haberkorn  … ”Digimon-keisari”  
 Aaron LaPlante  … Hackmon/Jesmon, professori Mochizuki, Joen isä  
 John Eric Bentley  … kertoja  
 Paul St. Peter  … Leomon  
 Beau Billingslea  … Ogremon  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Huomioita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Taichi Yagamin nimi englanninkielisessä jälkiäänityksessä
 2. Yamato Ishidan nimi englanninkielisessä jälkiäänityksessä
 3. Koushiro Izumin nimi englanninkielisessä jälkiäänityksessä
 4. Takeru Takaishin nimi englanninkielisessä jälkiäänityksessä
 5. Hikari Yagamin nimi englanninkielisessä jälkiäänityksessä
 6. Yuuko Yagamin nimi englanninkielisessä jälkiäänityksessä

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Crunchyroll to Stream Digimon Adventure tri. Anime on Friday Anime News Network. 19.11.2015. Viitattu 20.11.2015. (englanniksi)
 2. Forum - Crunchyroll Presents: Digimon Adventure Tri Crunchyroll. 23.11.2015. Viitattu 2.2.2016. (englanniksi)
 3. ‘Digimon Adventure Tri’ Anime Begins Hulu Distribution The Fandom Post. 21.12.2015. Viitattu 2.2.2016. (englanniksi)
 4. Digimon Adventure Tri ‘Reunion’ Parts 1-4 Added to AnimeLab VOD Service The Otaku's Study. 3.1.2016. Viitattu 18.8.2016. (englanniksi)
 5. a b Digimon Adventures tri. is 6-Part Theatrical Anime with New Cast 6.5.2015. Anime News Network. Viitattu 12.5.2015. (englanniksi)
 6. 1st Digimon Adventure tri. Film Gets English-Language Theatrical Release in US Anime News Network. 29.6.2016. Viitattu 1.7.2016. (englanniksi)
 7. デジモンアドベンチャー tri. 第2章「決意」3週間限定劇場上映 第1弾告知PV Youtube. 12.1.2016. Viitattu 15.6.2016.
 8. Digimon Adventure tri. Anime's 3rd Film Opens on September 24 Anime News Network. 12.3.2016. Viitattu 13.3.2016. (englanniksi)
 9. Digimon Adventure tri. Anime's 4th Film Opens on February 25 Anime News Network. 24.9.2016. Viitattu 24.2.2017. (englanniksi)
 10. a b c Digimon Adventure tri. Movies 4-6 Get Dubbed U.S. Theatrical Screenings Anime News Network. 14.12.2017. Viitattu 10.1.2018. (englanniksi)
 11. 5th Digimon Adventure tri Anime Film's Teaser Reveals September 30 Debut animenewsnetwork.com. 1.6.2017. Viitattu 1.6.2017. (englanniksi)
 12. Digimon Adventure tri. 6th Anime Film Reveals Visual, May 5 Debut Anime News Network. 10.11.2017. Viitattu 18.11.2017. (englanniksi)
 13. Digimon Monster Cast, Theme Singers Return for tri. Sequel - News - Anime News Network:UK 10. maaliskuuta 2015. Anime News Network. Viitattu 12. toukokuuta 2015. (englanniksi)
 14. [1]
 15. [2]
 16. アニメ映画「デジモンアドベンチャー tri.」、新キャラクターのビジュアル公開! 武内駿輔「物事を俯瞰しているような放浪感を意識しました」 - アキバ総研 akiba-souken.com. 17.8.2016. Viitattu 17.8.2016. (japaniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]