Digimon Adventure:

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo vuoden 2020 animesarjasta. Vuoden 1999 animesarjasta kertoo Digimon Adventure.
Digimon Adventure:
デジモンアドベンチャー:
(Digimon Adventure:)
Genre - seikkailu, komedia, draama, fantasia, toiminta ja science fiction seikkailu
TV-anime
Ohjaaja Masato Mitsuka
Studio Toei Animation
Lähetyskanavat Fuji TV
Alkuperäinen lähetyskierros 2020-4-55. huhtikuuta 2020jatkuu edelleen
Jaksojen määrä 20 (luettelo jaksoista)

Digimon Adventure: on yhdeksäs Digimon-animesarja sekä uusi versio vuosina 1999–2000 esitetystä Digimon Adventure -sarjasta, mutta alkuperäisestä sarjasta poiketen tämä sijoittuu vuoteen 2020 ja vastassa on uudenlaisia vihollisia. Sarjan esittäminen alkoi 5. huhtikuuta 2020.[1]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Vuonna 2020 Tokion sähkölaitteissa ilmenee vakavia sähköhäiriöitä. Sarjan päähenkilö Taichi Yagami ja hänen naapurinsa Koushiro Izumi saavat tietää Argomoneiksi kutsuttujen digimonien olevan siitä vastuussa. Taichi päätyy digitaaliseen ulottuvuuteen ja kohtaa siellä Koromonin, joka kehittyy ensin Agumoniksi ja sitten Greymoniksi. He tapaavat myös Yamato Ishidan ja tämän kumppanin Gabumonin, joka voi kehittyä Garurumoniksi. Taistelun aikana Greymon ja Garurumon yhdistyvät voimakkaaksi digimoniksi nimeltä Omegamon, joka tuhoaa voimakkaimmat Argomonit, mutta joka jakauduttuaan takaisin kahdeksi digimoniksi ei muista enää tapahtumia.

Seuraavana aamuna Tokion sähkölaitteisiin ilmestyy laskuri, jonka mukaan 72 tunnin sisällä kaikki teknologia lakkaa kokonaan toimimasta. Taichi, Yamato ja Koushiro päätyvät Digimaailmaan, digimonien kotiulottuvuuteen, jossa aika kuluu nopeammin ja jonne ovat päätyneet myös Taichin lapsuudenystävä Sora Takenouchi sekä Mimi Tachikawa ja Jou Kido. Sora, Koushiro, Mimi ja Jou kohtaavat omat kumppanidigimoninsa Piyomonin, Tentomonin, Palmonin ja Gomamonin ja lisäksi lapset saavat kuulla kivipatsaaksi muutetun Valdurmonin hengeltä, että kauan sitten seitsemän pyhää digimonia, joista Valdurmon oli yksi, ja kuusi sankaridigimonia johtivat taistelua pimeyden digimoneja vastaan. Pimeyden digimonit kukistettiin, mutta Digimaailma kärsi vakavia tuhoja, pyhät digimonit muuttuivat kiveksi ja sankaridigimonit muuttuivat digimuniksi, joista Agumon ja muut olivat kuoriutuneet. Sankaridigimonien oli nyt jälleensyntyneinä tehtävä yhteistyötä ”Valituiksi” (engl. Chosen Ones) kutsuttujen ihmislasten kanssa taistellakseen pimeyden digimonien seuraavaa aaltoa vastaan, joka vaikuttaa jo nyt oikeaan maailmaan Tokion sähkökatkon kautta.

Tämä seuraava aalto on jo osoittanut näkymisen merkkejä myös Digimaailmassa, jossa paha digimon nimeltä Devimon aivopesee kätyreidensä Soundbirdmonien sekä pimeyden miasmaksi kutsutun mustan sumun avulla digimoneja villiintymään ja hyökkäämään muiden kimppuun. Valittujen oppiessa kehittämään kumppanidigimonejaan Champion- ja Ultimate-muotoihinsa ja taistellessa aivopestyjä digimoneja vastaan, heidän on myös matkustettava Pilvimantereelle, josta Valdurmon on kertonut muiden pyhien digimonien löytyvän. Lopulta Valitut löytävät itsensä Tokion virtuaalisesta kopiosta, joka on Eyesmonin luoma. Eyesmon paljastuu Tokion sähkökatkon aiheuttajaksi ja kehittyy ensin Orochimoniksi ja lopulta Nidhoggmoniksi taistellessaan Valittuja vastaan. Mutta Taichin pikkusiskon, Hikari Yagamin, ja Yamaton pikkuveljen, Takeru Takaishin, käsiin päätyneet valkoiset sulat saavat Agumonin ja Gabumonin yhdistymään jälleen Omegamoniksi ja tuhoamaan Nidhoggmonin. Laskuri pysähtyy, sähkökatko päättyy ja digitaalinen Tokio katoaa.

Tämän jälkeen Devimon paljastaa itsensä lapsille, palauttaa Soran, Koushiron, Mimin ja Joun oikeaan maailmaan, sieppaa Takerun Digimaailmaan ja lähettää jälleen uuden digimonin aiheuttamaan ongelmia verkkoyhteyksiin eri puolilla maailmaa. Taichi ja Yamato pelastavat Takerun ja tapaavat Angemonin, joka oli pyhiin digimoneihin kuuluvan Seraphimonin alempi muoto. Angemonista tulee Takerun digimonkumppani ja muuttuu digimunaksi.

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Masako Nozawa  … kertoja  
 Yūko Sanpei  … Taichi Yagami  
 Daisuke Namikawa  … Yamato Ishida  
 Ryōko Shiraishi  … Sora Takenouchi  
 Yumiko Kobayashi  … Koushiro Izumi  
 Marika Kōno  … Mimi Tachikawa  
 Takeshi Kusao  … Jou Kido  
 Megumi Han  … Takeru Takaishi  
 Misaki Watada  … Hikari Yagami  
 Chika Sakamoto  … Koromon/Agumon/Greymon/MetalGreymon/Omegamon  
 Mayumi Yamaguchi  … Gabumon/Garurumon/WereGarurumon/Omegamon  
 Atori Shigematsu  … Piyomon/Birdramon/Garudamon  
 Takahiro Sakurai  … Tentomon/Kabuterimon/AtlurKabuterimon  
 Kinoko Yamada  … Palmon/Togemon/Lilymon  
 Junko Takeuchi  … Gomamon/Ikkakumon/Zudomon  
 Miwa Matsumoto  … Patamon/Angemon  
 Mie Sonozaki  … Tailmon, Yuuko Yagami (Taichin ja Hikarin äiti)  
 Takashi Matsuyama  … Argomonit  
 Ryōtarō Okiayu  … Devimon  
 Hisao Egawa  … Orgemon  
 Katsuhisa Hōki  … Minotarumon  
 Kensuke Ōta  … Nidhoggmon, Andromon  
 Hiroaki Hirata  … Leomon  
 Masami Kikuchi  … Neemon  
 Rie Kugimiya  … FanBeemon  
 Michihiro Ikemizu  … Mimin isoisä  

Ai Maeda ja Yūto Kazama tekivät Valdurmonin äänen lausumalla hahmon repliikit samanaikaisesti.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Pineda, Rafael: 'Digimon Adventure:' Reboot Anime's English-Subtitled Trailer Reveals April 5 Premiere Anime News Network. 5.3.2020. Viitattu 17.3.2020. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.