Diane Neal

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Diane Neal
Diane Neal vuonna 2012.
Diane Neal vuonna 2012.
Henkilötiedot
Syntynyt17. marraskuuta 1976 (ikä 47)
Alexandria, Virginia, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä
Puoliso Marcus Fitzgerald
(vih. 2005; ero 2014)
Näyttelijä
Aktiivisena 2001–
Merkittävät roolit Kova laki: Erikoisyksikkö
NCIS Rikostutkijat)
Aiheesta muualla
Viralliset kotisivut
IMDb

Diane Neal (s. 17. marraskuuta 1976 Alexandria, Virginia) on yhdys­valtalainen näyttelijä.[1] Hänet tunnetaan muiden muassa televisio­sarjoista Kova laki: Erikoisyksikkö ja NCIS Rikostutkijat. Ensin mainitussa hän esiintyi ensimmäisen kerran vierailevana tähtenä kolmannen tuotanto­kauden kymmenennessä jaksossa. Viidennen tuotanto­kauden viidennestä jaksosta lähtien hänellä oli vakituinen rooli apulais­syyttäjä Casey Novakina. Viimeisen kerran hänet nähtiin 13. tuotanto­kauden 18. jaksossa.

Varhainen elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Diane Neal syntyi Virginian Alexandriassa, josta muutti perheensä mukana Littletoniin, Coloradoon isänsä saatua paikan liitto­valtion syyttäjänä Denverissä. Hän on perheen kolmesta tyttärestä nuorin. Nealin äiti on ammatiltaan matematiikan professori Denverin yliopistossa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Neal opiskeli malliksi, vuosina 1994–1999 hän yritti luoda itselleen uraa mallina. lähde?

Neal on esiintynyt lähinnä vierailevana tähtenä useissa muissakin televisio­sarjoissa sekä joissakin vähemmän tunnetuissa elo­kuvissa, kuten Second Born, Dirty Movie ja Santorini Blue.

Neal laittoi näyttelijän uransa tauolle vuonna 2015. Hänen toistaiseksi viimeinen roolinsa oli televisio­sarjassa Blue Bloods. lähde?

Neal oli ehdolla Yhdysvaltain edustajainhuoneen jäseneksi New Yorkin osa­valtiosta vuoden 2018 vaaleissa, mutta ei tullut valituksi.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Neal avioitui heinä­kuussa 2005 insinöörin ja entisen mallin Marcus Fitz­geraldin kanssa. Pari oli ollut tätä ennen kihloissa seitsemän vuotta. Liitto päättyi eroon vuonna 2014.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Big D Viralliset koti­sivut. Arkistoitu 3.6.2009. Viitattu 18.6.2021. (englanniksi)
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.