Diana Anttila

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Diana Anttila (s. 18. toukokuuta 1984) on suomalainen laulaja, tanssija ja näyttelijä. Hän on näytellyt muun muassa Helsingin kaupunginteatterin Grease-musikaalissa, televisiosarjassa Pieni rakkaustarina ja elokuvassa FC Venus. Hän sijoittui vuoden 1999 Syksyn sävel -laulukilpailussa neljänneksi kappaleella Viva Pedro. Samana vuonna julkaistiin myös singlet Vihree mies ja Rakkauden top ten.

Keväällä 2005 Anttila osallistui Miss Bikini of the Universe -kilpailuun ja voitti Miss Pearl -tittelin, joka toi hänelle paikan toukokuussa 2005 pidettyyn Miss Pearl of the World -finaaliin Turkkiin. [1] Anttilan vanhemmat sisaret Jenni Anttila ja Saana Anttila ovat myös olleet erilaisissa missikisoissa.

Diana Anttila on saavuttanut menestystä tanssijana. Hänellä on kuusi showtanssin SM-mitalia, joista kaksi on kultaisia. Hän lauloi Playa-nimisessä yhtyeessä ja tanssii muun muassa Miss Divet-nimisen drag-artistin taustalla. Diana opettaa myös tanssia Hyvinkäällä ja Riihimäellä ja laulaa Dannyn taustalla, sekä näyttelee kesäteattereissa.

Diana Anttilan isoisoisä oli oopperalaulaja ja elokuvanäyttelijä Yrjö Ikonen, ja isotäti Gerda Ryselin, Svenska Teaternin operettitähti. Myös Ansa Ikonen on hänelle sukua.

Levytyksiä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Vihree mies [2]
  • Rakkauden top ten [3]
  • Viva Pedro [4]
  • Joulupukki matkaan jo käy

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Suomen Neito Saana Anttila on varsinaisesta missiperheestä Ilta-Sanomat. 23.8.2005. Viitattu 5.2.2009. [vanhentunut linkki]
  2. Vihree mies (MTVSCD 105). Diana Anttila, MTV3, 1999.
  3. Rakkauden top ten (MTVSCD 092). Diana Anttila, MTV3, .
  4. Viva Pedro (MEDIA SCD 117). Diana Anttila, Mediamusiikki, .

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.