Dexter Morgan

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Dexter Morgan
Luoja(t) Jeff Lindsay
Näyttelijä(t) Michael C. Hall
Ensiesiintyminen Kirjasarja: Dexterin pimeät unet
Televisiosarja: jaksossa 1.01 "Dexter"
Henkilötiedot
Koko nimi Dexter Morgan
Status elossa
Ammatti veriroisketutkija
Sukupuoli mies
Suhteet
Vanhemmat Joe Driscoll (isä, kuollut)
Laura Moser (äiti, kuollut)
Harry Morgan (kasvatti-isä, kuollut)
Doris Morgan (kasvattiäiti, kuollut)
Sisarukset Brian Moser (veli, kuollut)
Debra Morgan (sisarpuoli, kuollut)
Puoliso(t) Rita Bennett Morgan (vaimo, kuollut)
Lapset Astor Bennett (tytärpuoli)
Cody Bennett (poikapuoli)
Harrison Morgan (poika)

Dexter Morgan (s. Dexter Moser) on kuvitteellinen hahmo Jeff Lindsayn kirjoittamissa romaaneissa Dexterin pimeät unet (2004), Dexterin kolkko kutsumus (2005), Dexter vailla varjoaan (2007), Dexter by Design (2009), Dexter Is Delicious (2010), Double Dexter (2011), Dexter’s Final Cut (2013) ja Dexter Is Dead (2015). Vuonna 2004 ilmestyneestä romaanista on tehty myös yhdysvaltalainen televisiosarja Dexter, jossa Morgania esittää näyttelijä Michael C. Hall.

Hahmon kuvaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Dexter Morgan työskentelee veriroisketutkijana Miamin poliisilaitoksessa, mutta hänellä on jo pienestä pitäen ollut taipumus tappamiseen. Dexter tappaa vain rikollisia, kuten murhaajia, jotka eivät ole saaneet oikeudessa tuomiota tai joita ei ole saatu kiinni. Kun Dexter oli pieni lapsi, hänen äitinsä murhattiin kylmäverisesti tämän silmien edessä. Poliisi nimeltä Harry Morgan otti rikospaikalta löydetyn Dexterin kasvattipojakseen. Huomattuaan tämän himon tappamiseen, Harry hyväksyi sen ja opetti Dexteriä kohdistamaan himonsa rikollisiin. Harry myös koulutti Dexterille oikean lähestymistavan murhaamiseen.

Dexterille ominaista on se, että hän väittää, ettei hänellä ei ole minkäänlaista tunne-elämää. Hän on kuitenkin kiintynyt adoptiosiskoonsa Debraan sekä tyttöystäväänsä Ritaan ja tämän lapsiin, Astoriin ja Codyyn. Myöhemmin Dexter saa tietää omaavansa biologisen veljen, Brian Moserin, joka esittää lääkäri Rudy Cooperia, ja jolla on samanlainen taipumus murhaamiseen. Dexter kuitenkin murhaa hänet saatuaan tietää tämän olevan Kylmäautomurhaaja-niminen sarjamurhaaja, jota tiimi on yrittänyt jäljittää.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.