Deutsche Telekom

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Deutsche Telekom AG
Telekom Logo 2013.svg
Yritysmuoto pörssiyhtiö
Osake LSE: DEU
Perustettu 1995
Avainhenkilöt Kai-Uwe Ricke, hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja
Kotipaikka Saksan lippu Bonn, Saksa
Toimiala Telekommunikaatio
Liikevaihto 62,5 mrd. EUR (2007)
Henkilökuntaa 244 000 (2007)
Kotisivu telekom.de

Deutsche Telekom AG on saksalainen telekommunikaatioalan yritys. Se on suurin alallaan sekä Saksassa että koko Euroopan unionin alueella. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Bonnin kaupungissa, joka oli Länsi-Saksan pääkaupunki ennen Saksojen jälleenyhdistymistä vuonna 1990.

Deutsche Telekomin pääkonttori Bonnissa

Yritys muodostettiin vuonna 1994, kun monopoliasemassa ollut Saksan postilaitos (Deutsche Bundespost) yksityistettiin. Postilaitoksen Telekom-yksiköstä (entinen Fernmeldedienst-yksikkö) muodostettiin tuolloin Deutsche Telekom AG -niminen yhtiö, joka aloitti toimintansa 1.1.1995. Yhtiö toteutti seuraavana vuonna mittavan osakeannin ja vietiin pörssiin. Ensimmäistä antia seurasivat uudet annit vuosina 1999 ja 2000. Osakeanneista huolimatta Saksan valtio omistaa edelleen yhtiöstä suoraan 14,8 % ja valtiollisen kehityspankin KfW:n kautta 16,9 %. Yhtiön kolmanneksi suurin osakkeenomistaja on yhdysvaltalainen pääomasijoitusyhtiö Blackstone Group 4,4 %:n osuudella.

Toimialat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Deutsche Telekom omistaa puhelinyhtiöt Bulgariassa, Kroatiassa, Makedoniassa, Montenegrossa, Romaniassa, Slovakiassa ja Unkarissa. T-Mobilen kansainvälisellä yksiköllä (T-Mobile International) on toimintaa 11 Euroopan maassa ja Yhdysvalloissa.

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.