Descent II

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Descent II
Descent 2.jpg
Kehittäjä Parallax Software
Julkaisija Interplay Entertainment
Jakelija Steam ja GOG.com
Pelisarja Descent
Pelimoottori Portal Rendering System
Julkaistu
 • 13. maaliskuuta 1996
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Alusta Acorn Archimedes, DOS, Microsoft Windows, PlayStation ja Mac OS
Jakelumuoto CD-levy, digitaalinen jakelu ja digitaalinen lataus
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Descent II (yleisesti Descent 2) on Parallax Softwaren kehittämä ja Interplay Entertainmentin vuonna 1996 julkaisema ensimmäisen persoonan ammuntapeli.

Peli suunniteltiin alun perin Descentin jatko-osan sijaan laajennusosaksi. Descentiin verrattuna peliin on lisätty kymmenen uutta asetta, uusia juonikkaita robotteja, joiden kapinoinnin aiheutti tietokonevirus. Descent 2:n juonta jatkaa jatko-osa Descent³. Descentissä pelaajan täytyi itse tutkia kaivos, mutta Descent II:ssa avuksi tulee pieni opasrobotti, jolle voi tarvittaessa ilmoittaa mitä haluaa etsiä. Opasrobotti neuvoo sen jälkeen (lyhimmän) tien kohteeseen. Vaikka peliä voi pelata näppäimistöllä ja hiirellä, sitä on kuitenkin helpompi pelata joystickillä, koska pelaaja lentää avaruushävittäjällä nimeltä Pyro-GX.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
Descent -pelisarja tunnetaan hyvin robottien tekoälystä.

Heti Descentin jälkeen päähenkilö, jota kutsutaan pelin aikana nimellä "Material Defender" (suom. Kyvykäs Puolustaja) saapuu PTMC:n asemalle asteroidivyöhykkeessä. Hän suoritti tehtävänsä tuhotessaan PTMC:n kaivokset, jotka olivat tietokoneviruksen takia joutuneet robottien haltuun. Tuhottuaan viimeisen kaivoksen hänelle ilmoitettiin, että hänen aluksessaan saattaisi olla sama virus, eikä hän voinut palata Maahan. Asemalla häntä tervehtii Dravis, PTMC:n johtaja ja mies, joka antoi Puolustajalle viime tehtävän. Hän antaa tälle toisen tehtävän, mennä Zeta Aquilae- järjestelmään ottamaan selvää, mikä toi viruksen. Puolustaja yrittää kieltäytyä, mutta Dravis ottaa esille hänen sopimuksensa, joka sanoo, että PTMC (lyhenne sanoista Post Terran Mineral Corporation) voi pitää häntä vielä 72 tuntia tehtävän jälkeen. Puolustaja ottaa tehtävän vastaan vastahakoisesti ja hänen alukseensa asennetaan poimuydin, jolla voi matkata kymmeniä valovuosia silmänräpäyksessä. Tehtävän piti olla vain tutkimustehtävä, mutta pian selviää, että se on paljon enemmän...

Tuhottuaan alienrobottien avaruusaluksen Puolustaja ilmoittaa Dravisille, että hän saapuu takaisin Maahan. Poimuydin kuitenkin vioittuu ja Puolustaja ilmoittaa äkkiä Dravisille, että poimuydin on epäkunnossa. Dravis käskee Puolustajan sammuttamaan ytimen, mutta hän ei kykene tekemään sitä. Myöhemmin alus siirtyi tuntemattomaan paikkaan. Dravis yrittää ottaa yhteyttä Puolustajaan, mutta hän on tajuton ja radio on mennyt hajalle...

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuvakaappaus Seaspring Gorgesta (5. kenttä)

Descent II:ssa kentät sijoittuvat Aurinkokunnan ulkopuolelle. Planeettoja on pelissä kuusi ja jokaisessa planeetassa on yhteensä neljä kenttää. Viimeinen planeettajärjestelmä (Omega System) jaetaan vielä kahteen puoliskoon: Puuma Sphereen ja Tycho Braheen. Viimeksi mainittu ei oikeastaan ole planeetta, vaan alienrobottien avaruusalus, joka kuitenkin tuhoutuu viimeisen pomorobotin tuhoutuessa.

Kuten Descentissä, joissakin kentissä reaktori on korvattu pomoroboteilla, jotka pelaajan täytyy tuhota päästäkseen kentästä. Descent II:ssa joka neljänteen kenttään on sijoitettu pomo jokaisessa planeettajärjestelmässä. Kuten Descentissä, pomoilla on kyky muuttua lyhyeksi aikaa näkymättömäksi ja lisätä robotteja pelaajan hyökätessä pomoa vastaan.

Alkuperäiseen Descentiin verrattuna aseistus on laajentunut kymmenellä aseella: viidellä ensisijaisella ja viidellä toissijaisella aseella.

Pelissä on viisi vaikeustasoa, jotka on lueteltu helpoimmasta vaikeimpaan. Mitä suurempi vaikeusaste, sitä nopeammin robotit tulittavat ja liikkuvat sekä fuusioreaktorin itsetuhomekanismi nopeutuu.

Musiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Descent II -pelin CD sisältää myös soundtrackin. Seuraavaan listaan on listattu kappaleen nimi ja kappaleen esittäjä:

Descent II Soundtrack - Alkuperäinen versio:

 • Raita 2: Brian Luzietti - Title
 • Raita 3: Brian Luzietti - Crawl
 • Raita 4: Ogre of Skinny Puppy & Mark Walk - Glut
 • Raita 5: Brian Luzietti - Gunner Down
 • Raita 6: Larry Peacock & Brad Cross & Leslie Spitzer - Cold Reality
 • Raita 7: Ogre of Skinny Puppy & Mark Walk - Ratzez
 • Raita 8: Brian Luzietti - Crush
 • Raita 9: Mark Morgan - Untitled
 • Raita 10: Type O Negative - Haunted (Instrumental Remix)
 • Raita 11: Ron Valdez - Are You Descent?
 • Raita 12: Johann Langlie - Techno Industry
 • Raita 13: Johann Langlie - Robot Jungle

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]