Derek Prince

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo uskonnollisesta julistajasta. Derek Stephen Prince on ääninäyttelijä.

Peter Derek Vaughan Prince (14. elokuuta 1915 Bangalore, Intia - 24. syyskuuta 2003 Jerusalem, Israel) oli brittiläinen raamatunopettaja, joka on tullut tunnetuksi kansainvälisestä hengellisestä organisaatiosta Derek Prince Ministries ja radio-ohjelmasta Derek Prince Legacy Radio. Radio-ohjelmaa lähetetään yhä englanniksi, arabiaksi, espanjaksi, kroaatiksi, venäjäksi, malagassiksi, tongaksi, samoaksi ja neljällä kiinan kielen murteella.[1][2]

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Prince syntyi Intiassa brittiläisille vanhemmille. Hän kävi koulua Eton Collegessa ja opiskeli King's Collegessa Cambridgessa. Hänen pääaineitaan olivat kreikan kieli ja latina. Cambridgessa hän opiskeli myös filosofiaa, eritoten logiikkaa Ludwig Wittgensteinin johdolla. Hänestä tuli King's Collegen fellow 24-vuotiaana.

Prince oli aseistakieltäytyjä Charles Ravenin vaikutuksesta, mutta hän palveli brittiläisissä lääkintäjoukoissa. Vuonna 1941 hän kertoi kokeneensa yliluonnollisen kokemuksen, jossa hän kohtasi Jeesuksen. Kokemus sai hänet opiskelemaan Raamattua palvellessaan edelleen Egyptissä, Sudanissa ja Palestiinassa.

Hengellinen ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palestiinassa palvellessaan Prince avioitui tanskalaisen häntä 25 vuotta vanhemman Lydia Christensenin kanssa, joka piti orpokotia Ramallahissa. Prince piti Israelin valtion perustamista raamatullisen profetian täyttymyksenä. Hän kuitenkin palasi Britanniaan viimeisessä brittiläisessä saattueessa, joka jätti Jerusalemin. Hän erosi King's Collegen virastaan vuonna 1949.

Britanniassa Prince puhui Hyde Parkin Speaker's Cornerissa yrittäen värväta ihmisiä liittymään johtamaansa helluntaiseurakuntaan. Vuonna 1957 pariskunta muutti Kisumuun Keniaan, jossa Prince ryhtyi koulunjohtajaksi ja adoptoi kenialaisvauvan. Vuonna 1962 Princet muuttivat Kanadaan ja sieltä pastoriksi Minneapolisiin, jossa heistä tuli Yhdysvaltain kansalaisia. He muuttivat edelleen Seattleen. Tuohon aikaan Prince alkoi saada mainetta kasetteina julkaistuista raamattuluennoistaan. Prince oli myös yhteistyössä FGBMFIn kanssa, sekä vaikutti myöhemmin myös Chicagossa ja Fort Lauderdalessa Floridassa.

Helluntailaisena Prince uskoi henkivaltojen todellisuuteen maan päällä. Hän myös uskoi demonien aiheuttavan sairauksia ja psyykkisiä ongelmia. Hän tuli sittemmin tunnetuksi käsityksestään, jonka mukaan demonit voisivat vaivata myös kristittyjä ihmisiä ja henkien karkotukseen pyrkivä eksorkismi oli osa hänen palvelutyötään. Toinen hänen opetuksensa ydinalue oli kristillinen sionismi.

Prince on julkaissut satoja opetuskasetteja ja nelisenkymmentä kirjaa, joita on käännetty noin 60 kielelle[1].

Suomessa Taivas TV7 on esittänyt Derek Princen Raamattu-aiheisia opetusohjelmia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b About Derek Prince www.derekprince.org. Arkistoitu 21.2.2009. Viitattu 25.1.2009. (englanniksi)
  2. Stephen Mansfield: Derek Prince - A Biography derekprince.org. Arkistoitu 20.9.2008. Viitattu 25.1.2009. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.